NIEUWSEversolo

Eversolo DMP-A8: voorversterker, digitale muziekspeler en DA-converter

Het Chinese audiomerk Eversolo heeft de DMP-A8 aangekondigd. Het nieuwe apparaat kan muziek afspelen van de (optionele) interne SSD of van een bron op het netwerk. Verder zijn er analoge en digitale ingangen en een hoogwaardige volumeregeling. Direct aansluiten op een eindversterker of een set actieve luidsprekers is dus mogelijk. Naar verwachting komt de DMP-A8 voor het einde van dit jaar beschikbaar voor levering.

Eversolo DMP-A8

De producten van het Chinese Eversolo zijn nog niet zo bekend in de Benelux, maar de nieuwe DMP-A8 is niet het eerste product van deze fabrikant. Eén van onze auteurs heeft in augustus 2023 de Eversolo DMP-A6 onderzocht en was zeer te spreken over het functiepakket en de prestaties van de Eversolo DMP-A6. Lees ook onze recensie over de Eversolo DMP-A6.

De nieuwe DMP-A8 heeft veel van de eigenschappen van de DMP-A6. Het nieuwe model heeft ook een geborstelde aluminium behuizing, een zes inch LCD-aanraakscherm, een interne NVME-bay, de mogelijkheid voor het afspelen (en rippen) van CD's vanaf een externe USB-drive, een 'cast mode' smartphone-app en voorts digitale ingangen (coaxiaal, TOSLINK en USB) en gebalanceerde (XLR) en ongebalanceerde (cinch) uitgangen, maar de DMP-A8 voegt er nog wat aan toe.

Ten eerste is de DMP-A8 voorzien van een HDMI ARC-ingang zodat ook het geluid van een televisie kan profiteren van de DA-converter aan boord van de DMP-A8. Eversolo heeft ook de USB-ingang geüpgraded naar XMOS Gen 3 en de Bluetooth 5.0-ingang heeft een Qualcomms QCC5125-chip om naast het gebruikelijke SBC ook LDAC, aptX HD, aptX LL, aptX en AAC te ondersteunen.

Ook nieuw op achterzijde van de DMP-A8 is een gebalanceerde analoge ingang. Volumeregeling wordt uitgevoerd door een analoge R2R-volumeregelaar. Dan is er nog de tweetraps voeding waarbij een lineaire transformator de audiocircuits voedt en een schakelende voeding de digitale circuits die het besturingssysteem hosten van stroom voorziet. Het op maat gemaakte Android-besturingssysteem van de DMP-A8 biedt bit-perfecte weergave, maar voegt diepe DSP-functionaliteit toe met (onder andere) een door de gebruiker aanpasbare loudness en een parametrische EQ.

De eerdere DMP-A6 heeft een DAC-chip van ESS Labs aan boord maar de DMP-A8 laat DA-conversie uitvoeren door DAC-chips van AKM van het type AK4499EX en AK4491EQ. Voordat het digitale signaal bij de DAC-chips aankomt, wordt het ingeklokt door een paar 'low noise' Femto-klokken, de ene voor 44,1 kHz gebaseerde bemonsteringsfrequenties en de andere voor de 48 kHz-signalen (en veelvouden daarvan).

De afmetingen van de DMP-A8 zijn 388 x 248 x 90 millimeter (B x D x H) en de DMP-A8 is dus wat groter dan de DMP-A6.

Eversolo DMP-A8: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de DMP-A8 in de loop van december 2023 beschikbaar komen voor levering. De adviesprijs is 1.980 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE