NIEUWS

Bella Sound Hanalei: krachtige mono eindversterker die deels werkt in klasse A

Bella Sound is een Amerikaanse fabrikant van versterkers. Het portfolio van het in Californië gevestigde bedrijf is klein en de nieuwe Hanalei is de enige mono eindversterker in het portfolio. We weten niet of de producten van Bella Sound de Atlantische oceaan zullen gaan overstekken, maar de beschikbare informatie willen we alvast delen met onze lezers.

Bella Sound: bouwer van versterkers

We hebben al opgemerkt dat het portfolio van Bella Sound klein is. Op dit moment heeft deze Amerikaanse fabrikant twee eindversterkers in het portfolio, t.w. het stereomodel Kahili en het nieuwe monomodel Hanalei. Daarnaast verkoopt Bella Sound ook een Power Conditioner genaamd Hana.

Bella Sound Hanalei: mono eindversterker

De nieuwe Hanalei is dus de tweede vesterker van Bella Sound. Het nieuwe product kan een vermogen van 350 Watt afgeven aan een luidsprekerbelasting van acht Ohm en bij vier Ohm is dat het dubbele, t.w. 700 Watt. De Hanalei is een klasse AB versterker maar aan de onderkant van het vermogensbereik werkt de Hanalei in klasse A. De Hanalei is een mono eindversterker en voor stereoweergave zijn dus twee exemplaren nodig.

De behuizing van de versterker is uit één stuk gefreesd. De stalen bodemplaat heeft een dikte van een halve inch en rust op samengestelde roestvrijstalen voeten die voor een betrouwbare trillingsisolatie zorgen. Het frontpaneel is gemaakt van hard esdoornhout met een gepolijst roestvrijstalen inzetstuk, waardoor de frontplaat een verfijnde uitstraling heeft.

Muzieksignaal kan worden aangeleverd via een cinch-aansluiting en via een XLR-aansluiting. De chassisdelen zijn hoogwaardige connectoren van WBT. De versterker is ontworpen en handgemaakt in de VS.

We weten niet of de producten van Bella Sound ook gedistribueerd zullen gaan worden in Europa en wat ze dan zouden kosten. De Bella Sound Hanalei heeft een adviesprijs van 20.000 dollar per stuk, maar een belangstellende in de Benelux moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, transportkosten, invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.

Bella Sound Hanalei: technische specificaties 

  • Uitgangsvermogen: 350 Watt RMS bij 8 ohm, 700 Watt RMS bij 4 ohm
  • Klasse A-vermogen: 45 Watt bij 8 ohm, 90 Watt bij 4 ohm.
  • Versterkingsfactor: 29 dB
  • Frequentiebereik: 3 Hz tot 550 kHz (+0/-3 dB, 1 Watt)
  • THD: 0,004% (1 kHz, 10 Watt, 4 tot 8 ohm)
  • Dempingsfactor: > 1.000 bij 20 Hz, 8 ohm nominale impedantie
  • Ingangen: gebalanceerde XLR, ongebalanceerde WBT RCA
  • Ingangsimpedantie cinch: 30 kOhm
  • Ingangsimpedantie XLR: 30 kOhm per kant
  • Afmetingen (B x H x D): 490 x 213 x 419 millimeter
  • Gewicht: 31,75 kilogram


EDITORS' CHOICE