NIEUWSMagico

Magico M7: imposante en prijzige vierweg vloerstaande luidspreker

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Magico heeft de M7 aangekondigd, een vloerstaande vierweg luidspreker voorzien van zes drivers. In juni 2020 introduceerde Magico de vlaggenschipluidspreker M9. Alle technische inzichten die werden ontwikkeld en vastgelegd in het uitgebreide onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma voor de M9 is nu gedistilleerd in de Magico M7. De M7 is weliswaar een maatje kleiner dan de M9 maar het is nog steeds een prijzige vlaggenschip luidspreker.

Magico M7

De M7 is door Magico’s oprichter en CEO Alon Wolf bedacht als een meer toegankelijke versie van de M9. Het technische team van Magico kreeg de opdracht om de volledig passieve Magico M7 te creëren. De Magico M7 is een vierweg vloerstaande luidspreker geworden met zes drivers, de nieuwste Magico drive-unit technologie, een organisch gevormde behuizing van koolstofvezel en aluminium en de nieuwste Elliptical Symmetry Crossover.

De M7 heeft een geavanceerde tweeter en middentonendriver, een tweetal krachtige middenbasdrivers en een tweetal woofers met een diameter van 12 inch. Deze drivers zijn ontworpen om vervormingen in zowel frequentie- als tijddomeinen te minimaliseren.

Magico M7: tweeter

De M7 maakt gebruik van de tweeter die is ontworpen voor de M9. Deze hoogfrequente driver van 28 mm maakt gebruik van een membraan van beryllium met geoptimaliseerde geometrie. Het membraan wordt vervolgens voorzien van een laagje diamant met behulp van een chemisch dampafzettingsproces om het berylliumsubstraat steeds dichter bij het theoretische ideaal te brengen.

Magico M7: middentoner

De middentoner in de M7 heeft een diameter van vijf inch en is voorzien van een Gen 8 Nano-Tec-conus gevormd uit een aluminium honingraatkern ingeklemd met buiten- en binnenlagen van met grafeen doordrenkte koolstofvezel. De geavanceerde conus wordt ondersteund door een nieuw ontworpen mandconstructie en een innovatieve schuimrand, en een geheel nieuw op neodymium gebaseerd motorsysteem.

Magico M7: midlaag woofers

De twee negen inch middenbasdrivers van de M7 maakt gebruik van een nieuw ontworpen mandsamenstel samen met Magico's Gen 8 Nano-Tec-conus, bestaande uit een aluminium-honingraatkern ingeklemd met buiten- en binnenlagen van met grafeen doordrenkte koolstofvezel. Deze aandrijfeenheid is uitgerust met een spreekspoel van 127 millimeter en een op neodymium gebaseerd motorsysteem met dubbele extra grote magneten.

De geventileerde spreekspoelvormer van zuiver titanium maakt een stabiele beweging van +/- 13 millimeter mogelijk. Deze uiterst gevoelige driver kan een output van 120 dB op 1 meter leveren.

Magico M7:  woofers

De nieuwe twaalf inch woofers van de M7 maken gebruik van een nieuw ontworpen mandconstructie en een Gen 8 Magico Nano-Tec conus, die een kern van aluminium-honingraat bevat, ingeklemd met buiten- en binnenlagen van met grafeen versterkte koolstofvezel. Deze aandrijfeenheid heeft een spreekspoel van 127 millimeter, een op neodymium gebaseerd motorsysteem met een extra grote magneet en een bovenmagneet voor een stabiel magnetisch veld.

Magico M7: behuizing

Het organische behuizingsontwerp van de M7 maakt gebruik van een monocoque koolstofvezel schaal en een meervoudig 6061-T6 aluminium frontschot, ontworpen om te resulteren in minimale interne resonanties en een vrijwel stille werking. De M7 is zwaar, heel zwaar. Hij weegt 239 kilogram en is 164 centimeter hoog.

Magico M7: cross-over

De Elliptical Symmetry Crossover, een cruciaal onderdeel van de M7, integreert de zes aandrijfeenheden om een samenhangend geluid te produceren. Een op maat gemaakt ondersteuningssysteem dat gebruikmaakt van MPOD-technologie zorgt voor stabiliteit en eliminatie van ruis, terwijl een chromen plaat met de handtekening van Alon Wolf zijn persoonlijke steun betuigt aan elke M7 die de fabriek verlaat.

Magico M7: technische specificaties 

 • Configuratie: vierweg ontwerp met zes drivers
 • Tweeter: 1 x MBD5D, 28 millimeter puur beryllium, diafragma met diamantcoating
 • Middentonen: 1 x MAG5004RTC vijf inch Gen 8 middentonendriver
 • Middenbas: 2 x MAG9508HE negen inch Gen 8 middenbasdrivers
 • Woofer: 2 x MAG12008HE twaalf inch Gen 8 basdrivers
 • Gevoeligheid: 92 dB
 • Impedantie: vier Ohm
 • Frequentierespons: 18 Hz tot 50 kHz
 • Aanbevolen vermogen: 50 Watt tot 1.000 Watt
 • Afmetingen (H x D x B): 164 x 73 x 49 centimeter
 • Gewicht: 239 kilogram

 

Magico M7: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de Magico M7 in de loop van het eerste kwartaal van 2024 voor levering beschikbaar komen. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt, maar deze luidspreker is niet bedoeld voor klanten die moeten vragen naar de prijs. Wie moet vragen naar de prijs, kan het niet betalen.

MERK

EDITORS' CHOICE