NIEUWSdCS

dCS Vivaldi Transport II: het ultieme CD-loopwerk?

Sinan Kökbugur | 25 oktober 2023 | Fotografie Fabrikant | dCS

Het in Groot-Brittannië gevestigde audiobedrijf dCS heeft de Vivaldi Transport II gelanceerd. De Vivaldi Transport II is een loopwerk voor het aflezen van CD’s en SACD’s en het apparaat is gebouwd als een tank. Bij het afspelen van SACD’s komt het digitale signaal in DSD-vorm via AES aansluitingen naar buiten, maar er zijn ook S/PDIF-aansluitingen.

dCS Vivaldi Transport II

De originele Vivaldi Transport van het Britse dCS (Data Conversion Systems) is gebouwd rondom een TEAC Esoteric Neo VMK-3 mechaniek en dat was een uitstekend onderdeel dat is geselecteerd vanwege zijn stijve constructie en vrijwel stille werking. Helaas is dit onderdeel niet meer leverbaar dus dCS moest aan de slag om iets nieuws te ontwerpen. Er is gezocht naar een waardige vervanger van het Teac/Esoteric loopwerk en dat is een loopwerk van Sound United D&M geworden. De visuele stijl en bedieningsfuncties van de Vivaldi-serie zijn gebleven, samen met de beproefde en geteste dCS-hardware.

De Vivaldi Transport Mark II heeft dezelfde kenmerkende, gebeeldhouwde golfafwerking die overal in de Vivaldi-productlijn is toegepast. De behuizing is gemaakt van een zeer hoge kwaliteit aluminium afgewerkt in een geanodiseerde zilveren of matzwarte afwerking. Het Sound United D&M SACD-loopwerk en de overige hardware zijn ontwikkeld na de lancering van de oorspronkelijke dCS Vivaldi, hetgeen betekent dat de nieuwe Transport II profiteert van doorbraken die zijn gemaakt als onderdeel van de ontwikkeling van de Vivaldi en de vorderingen die sindsdien zijn gemaakt.

“De Transport II is zorgvuldig ontworpen en uitvoerig getest om ervoor te zorgen dat hij uitzonderlijke prestaties levert en dezelfde niveaus van kwaliteit, levensduur en betrouwbaarheid biedt als de rest van de dCS Vivaldi-productlijn,” aldus dCS op zijn website.

De afmetingen van de Vivaldi Transport II zijn 444 x 435 x 178 millimeter (B x D x H) en hij weegt 23 kilogram. Dat is meer dan veel eindversterkers.

dCS Vivaldi Transport II: prijs en leveringsinformatie

De dCS Vivaldi Transport II is leverbaar in een zilverkleurige en zwarte uitvoering en gaat voor 36.500 euro over de toonbank.


EDITORS' CHOICE