NIEUWSWharfedale

Wharfedale lanceert betaalbare productlijn DX-3 voor thuisbioscopen

Het Britse luidsprekermerk Wharfedale heeft een nieuwe productlijn gelanceerd genaamd DX-3. De DX-3 vervangt de DX-2 productlijn die al circa zes jaar op de markt is. Net als de DX-2 bestaat de DX-3 productlijn uit tweeweg monitorluidsprekers, een centerluidspreker en een actieve subwoofer. 

Wharfedale DX-3

De DX-3 van Wharfedale is een zeer betaalbare reeks luidsprekers die met name is bedoeld voor liefhebbers van een meerkanaals thuisbioscoop. Wharfedale stelt dat de DX-3 veel breder en ruimtelijke klinkt dan een willekeurige soundbar. Vloerstaandes zijn geen onderdeel van de DX-3 en dat waren ze ook niet van de DX-2.

De koper kan ook “slechts” twee DX-3 luidsprekers kopen. Dit pakket wordt DX-3 Stereo genoemd. Het zijn compacte tweeweg luidsprekers voorzien van een 19 millimeter zijden conus tweeter gecombineerd met een 75 millimeter middentoner/woofer die is voorzien van een geweven polypropyleen matrix conus. Vergeleken met de DX-2 is er niet veel veranderd. Volgens Wharfedale is het niet nodig om een winnende formule te veranderen die “een uitmuntende combinatie van lichtheid, sterkte en stijfheid biedt, die lage kleuring en indrukwekkende snelheid oplevert.”

De verbeteringen komen door de oude DX-2-elementen te combineren met de nieuwere Diamond 12-technologie om een verbeterde cross-over en stabielere audioprestaties te bieden vanuit een bredere luisterhoek, hetgeen de flexibiliteit op het gebied van plaatsing verder vergroot. Aanpassingen aan de kast van de DX-3 beloven ook betere resonantiecontrole en dynamische prestaties, met een extra paneel om het voorste schot te versterken en de kast te verstevigen om storende trillingen verder te minimaliseren.

Net als bij de DX-2 is er ook de mogelijkheid om deze luidsprekers te verdubbelen en een middenkanaal en een actieve subwoofer toe te voegen voor een volledig DX-3 HCP-surroundsysteem. De DX-3 Center heeft dezelfde drivers als de monitorluidsprekers, en kan indien nodig ook aan de muur worden gemonteerd.

Voor de laagweergave is de DX-3 subwoofer in het leven geroepen die is voorzien van een 200 millimeter geweven polypropyleen conus met een lange slag en een versterker van 70 Watt (met een piek van 150 Watt).

Wharfedale DX-3: prijzen en leveringsinformatie

We weten niet wanneer de levering in de Benelux gaat beginnen. Prijsinformatie is er nog niet maar het prijsniveau zal in de buurt van dat van de DX-2 productlijn liggen.

MERK

EDITORS' CHOICE