NIEUWSWharfedale

Wharfedale lanceert budgetserie luidsprekers genaamd DX-2

De Britse luidsprekerbouwer Wharfedale heeft een nieuwe serie luidsprekers geïntroduceerd. De nieuwe productlijn heet DX-2 en is bedoeld voor de weergave van meerkanaals filmgeluid. De lage prijs moet kopers weglokken van soundbars en duurdere concurrenten. Voor 450 Britse ponden heeft de koper vier satellietluidsprekers alsmede een centerluidspreker en een actieve subwoofer.

Wharfedale DX-2: complete 5.1-set in de budgetklasse

De nieuwe productlijn genaamd DX-2 vervangt de oude productlijn met de naam DX-1 die alweer zo’n zes jaar op de markt is. Wharfedale heeft de drivers verbeterd en ook aan de kasten zou het nodige verbeterd zijn.

De DX-2 satellietluidspreker, waarvan er dus vier in het pakket zitten, kan aan de muur worden bevestigd of op een stand worden geplaatst. De afmetingen zijn 19 x 12 x 12 centimeter. Geluidsweergave komt voor rekening van een silk dome tweeter van 19 millimeter en een midden/laag-driver met een conus van polypropyleen met een diameter van 75 millimeter. Omdat de kast is gesloten, is plaatsing dicht tegen een muur geen probleem.


De centerluidspreker heeft dezelfde tweeter die wordt geëscorteerd door een tweetal mid-laag-drivers van hetzelfde type als in de satellietluidsprekers. De kast is 12 x 31 x12 centimeter groot.

De bijpassende actieve subwoofer genaamd WH-D8 heeft een driver met een diameter van 20 centimeter die wordt aangedreven door een versterker van 70 Watt. De WH-D8 heeft een “auto-sense”-functie: hij gaat aan als er een muzieksignaal binnenkomt en hij gaat uit als er een tijd geen muzieksignaal meer binnenkomt.

Wharfedale DX-2: prijs en leveringsinformatie

De DX-2-productlijn zal verkrijgbaar zijn in het zwart en volgende maand op de markt komen voor een prijs van 450 Britse ponden. De prijs voor de rest van Europa is nog niet bekend. Wharfedale heeft aangekondigd dat later ook een witte versie van de luidsprekers uitgebracht zal worden.

Wie overigens geen genoegen neemt met een 5.1-systeem en een 7.1-systeem of meer wil hebben, kan voor 100 Britse ponden een extra paartje satellietluidsprekers kopen.

Wharfedale

Het Britse Wharfedale is in 1933 opgericht door Gilbert Briggs. Wharfedale bouwt uitsluitend luidsprekers.


 

 

MERK

EDITORS' CHOICE