Pro-Ject Audio brengt eerbetoon aan Pink Floyd’s album Dark Side Of The Moon

Het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio Systems heeft een speciale draaitafel gelanceerd die het vijftigjarig jubileum van het iconische album Dark Side Of The Moon van de Britse band Pink Floyd luister moet bijzetten. Het album Dark Side Of The Moon levert niet alleen iconische muziek, maar ook de albumhoes was ronduit apart te noemen. Pro-Ject Audio’s nieuwe draaitafel haakt aan bij het ontwerp van de albumhoes.

Pro-Ject Audio: draaitafel die lijkt op de albumhoes van Dark Side Of The Moon

Een zwarte achtergrond, een prisma en zijn kleurenspel. Meer staat er niet op de voorkant van de hoes van Pink Floyd’s album Dark Side Of The Moon. Er zijn talloze variaties en toespelingen op dit unieke hoesontwerp. Draaitafelbouwer Pro-Ject Audio heeft de albumhoes verwerkt in een speciale draaitafel. Het prisma is het chassis van de draaitafel. De regenboogkleuren kunnen ingeschakeld, gedimd of uitgeschakeld worden.

De Pro-Ject Dark Side Of The Moon draaitafel is gemaakt van 28 millimeter dik MDF in de vorm van een driehoek en is deels hoogglans zwart geverfd, met op de hoeken een overgang naar wit om het prisma weer te geven. De lichtbundel, die is opgesplitst in het gehele (zichtbare) kleurenspectrum, vormt de basis voor de toonarm. De LED-achtergrondverlichting is dimbaar.

Het draaiplateau is gemaakt van 10 millimeter dik glas, waardoor zicht op de aluminium onderplaat en de riemaandrijving mogelijk is. Aandrijving gaat met een nauwkeurige synchroonmotor met elektronische snelheidsregeling. Met een druk op de knop kan de snelheid worden geselecteerd tussen 33 en 45 toeren. De draaitafel draait met een RVS as in een messing bus en de aandrijving wordt uiteraard geleverd met een passende vilten mat voor het afspelen van platen.

De toonarm is ook wel iets bijzonders, want die is transparant. De toonarm heeft een lengte van 8,6 inch en is gemaakt van acryl. Zijdrukcompensatie (aint-skating) is geregeld met een veer. In de fabriek is al een element geïnstalleerd van het type  Pro-Ject Pick it Pro Special Edition. Het element is ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met de Deense elementbouwer Ortofon. Het element heeft een regenboog op de transparante behuizing gedrukt en past dus helemaal bij de draaitafel.

De afmetingen van de draaitafel zijn 495 x 135 x 405 millimeter (B x H x D) en hij weegt zes kilogram. De koper krijgt een cinch-kabel meegeleverd. Een passende externe voeding (15 Volt DC, 0,8 A) zit er ook bij.

Pro-Ject Audio Dark Side Of The Moon: prijs en leveringsinformatie

De Pro-Ject Dark Side Of The Moon draaitafel gaat voor net geen 1.800 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE