NIEUWSBose

Bose Ultra Soundbar: Dolby Atmos, Adaptiq, AI Dialogue-Modus en een bovenkant van glas

Sinan Kökbugur | 27 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Bose

Het Amerikaanse Bose heeft de Ultra Soundbar gelanceerd. De nieuwe Ultra Soundbar is het nieuwe vlaggenschip en zal de Smart Soundbar 900 gaan vervangen. De afmetingen zijn ongeveer hetzelfde en ook de glazen bovenplaat is gebleven. De AI Dialogue-functie is nieuw. De koper kan kiezen uit een zwarte en witte uitvoering.

Bose Ultra Soundbar

De Bose Ultra Soundbar komt in de plaats van de Smart Soundbar 900 in het portfolio van Bose. De Ultra Soundbar is meer dan een meter breed, net als zijn voorganger en is dus vooral bedoeld als gezelschap van grote televisies. Volgens de fabrikant kan de hardglazen bovenkant tegen een stootje. Hoe het zit met reflecties weten we niet.

Van zijn voorganger behield Ultra de ADAPTiQ-kalibratie van de kamerakoestiek, Dolby Atmos voor films en muziek, eARC, Wi-Fi, AirPlay 2, Bluetooth, evenals de mogelijkheid om Google Assistant en Alexa te gebruiken. Ondersteuning van DTS-audio staat niet in het lijstje.

Maar het nieuwe product kreeg een compleet nieuwe AI Dialogue-functie. Bose stelt hierover het volgende: “met behulp van machine learning past de soundbar automatisch de toonbalans aan, waardoor gesproken woorden gemakkelijker te horen zijn zonder de impact van meeslepende geluidseffecten te verliezen.” In de soundbar zijn negen drivers verwerkt, waarvan twee naar boven gericht. Eventueel kunnen een subwoofer en een tweetal achterluidsprekers worden toegevoegd.

De Bose Ultra Soundbar wisselt voor net geen 1.000 euro van eigenaar en is leverbaar in een witte en zwarte uitvoering. Een IR-afstandsbediening wordt meegeleverd.


EDITORS' CHOICE