NIEUWSBose

Bose presenteert de Smart Soundbar 900

Sinan Kökbugur | 13 september 2021 | Fotografie Fabrikant | Bose

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Bose heeft een nieuwe soundbar gepresenteerd met de naam Smart Soundbar 900. De nieuwe Smart Soundbar 900 is de opvolger van de Smart Soundbar 700. Extra functies zijn onder meer de Dolby Atmos Batch, waaronder Apple AirPlay 2 en de twee stemassistenten Google Assistant en Amazon Alexa. Daarnaast is de soundbar tegen meerprijs uit te breiden naar een surroundsysteem door de toevoeging van achterluidsprekers en een subwoofer.

Bose Smart Soundbar 900

De nieuwe soundbar heeft zeven drivers en ondersteunt o.a. Dolby Atmos, HDMI-eARC en AirPlay 2. Twee drivers zijn naar boven gericht Deze transducers zouden het geluid van plafondspeakers moeten nabootsen. De soundbar werkt verder met PhaseGuide-speakers, die er volgens Bose voor moeten zorgen dat het bij Atmos-geluid klinkt alsof het geluid vanuit specifieke punten in de kamer komt. De nieuwe soundbar is 5,8 centimeter hoog, 10,2 centimeter lang en 104,1 centimeter breed. De soundbar heeft een metalen grille en glazen bovenzijde.

Qua interfaces en afspeelmogelijkheden krijgt de gebruiker een WLAN-module, Bluetooth 4.2, Spotify Connect en Apple AirPlay 2 aangeboden, alsmede ondersteuning van Google Chromecast en Amazon Alexa. Andere fysieke aansluitingen zijn onder meer een HDMI-eARC-poort, evenals een optische ingang, een netwerkaansluiting, een USB-aansluiting voor services en de ADAPTiQ-ingang. Een afstandsbediening is bij de levering inbegrepen, maar dankzij de twee volwaardige spraakbedieningen vertel je de soundbar volgens Bose direct wat hij moet spelen.

Een subwoofer of achterluidsprekers zijn niet bij de levering inbegrepen, maar zouden eventueel kunnen worden toegevoegd. De totaalprijs loopt dan wel op, maar Bose belooft een naadloze samenwerking en bovendien kan de Smart Soundbar 900 met bestaande luidsprekers van Bose samenwerken voor de creatie van een multiroom geluidssysteem.

Bose Smart Soundbar 900: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijsinformatie voor de Benelux vernomen maar – louter ter indicatie – op een Duitstalige website zagen wij een prijs van 950 euro staan, Dat is zonder subwoofer en zonder achterspeakers. De levering zou aan het einde van september 2021 moeten gaan beginnen.


EDITORS' CHOICE