NIEUWSKlipsch

Klipsch vernieuwt populaire Bluetooth-luidsprekers voor in huis

Het Amerikaanse Klipsch heeft verbeterde versies geïntroduceerd van twee populaire Bluetooth-luidsprekers. De One Plus en zijn iets grotere broer The Three Plus, beschikken over vernieuwde drivers en versterkers naast subtiel verfijnde cosmetische details in de vorm van een bovenpaneel van echt houtfineer met afgeronde hoeken en verbeterde connectiviteit in de vorm van een USB-C-poort voor netwerkstreamingfunctionaliteit, Bluetooth 5.3 en compatibiliteit met de Klipsch Connect-app. Beide modellen bieden ook een analoge 3,5 mm jackplug-ingang.

Klipsch The One Plus en The Three Plus

Beide nieuwe luidsprekers hebben een 2.1-ontwerp dat een paar 2,25-inch full-range drivers combineert met een 4,5- of 5,25-inch woofer en dubbel tegenover elkaar liggende passieve radiatoren in een gepoorte kast. De One Plus pakt op bij 55 Hz en de Three Plus begint bij 45 Hz. Het door Klipsch opgegeven vermogen is 60 Watt en 125 Watt.

Beide modellen zijn voorzien van een nieuwe Broadcast-modus waarmee maximaal tien systemen met elkaar kunnen worden verbonden voor een ervaring met meerdere luidsprekers binnen het nominale bereik van Bluetooth 5.3 van circa 12 meter. De systemen ondersteunen geen Wi-Fi. De draadloze Bluetooth 5.3-transmissietechnologie, geïntroduceerd in 2022, verbruikt minder stroom dan eerdere Bluetooth-versies en ondersteunt bovendien robuustere en veiligere draadloze verbindingen en een grotere audiobandbreedte voor een betere geluidskwaliteit.

Naast een grotere kast met een grotere woofer en versterker met een hoger vermogen, voegt The Three Plus een optische digitale ingang toe die resoluties tot 24-bit/96 kHz ondersteunt en een ingebouwde voorversterker met een phono-ingang die directe aansluiting op een draaitafel mogelijk maakt.

De Klipsch Connect-app vergemakkelijkt de installatie en bediening van het systeem, evenals firmware-updates, naast het bieden van een instelbare EQ en presets voor het opslaan van favorieten. Beide modellen zijn straks verkrijgbaar in een natuurlijke of zwarte walnootafwerking.

Prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux zijn:

The One Plus Euro 299

The Three Plus 399

Leverbaar vanaf November

MERK

EDITORS' CHOICE