Bowers & Wilkins Px7 S2e: draadloze hoofdtelefoon met verbeterde DSP

Het Engelse audiomerk Bowers & Wilkins heeft een nieuwe versie van zijn draadloze hoofdtelefoon Px7 S2 gelanceerd. De nieuwe Px7 S2e heeft verbeterde hoogwaardige DSP en er is een vierde kleur bijgekomen, t.w. Forest Green.

Bowers & Wilkins Px7 S2e

Via de Bowers & Wilkins Music App biedt de Px7 S2e volledige controle voor instellen, fijn afstemmen en rechtstreeks muziek streamen. Bowers & Wilkins heeft een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van hoofdtelefoons met een zeer gedetailleerde, natuurlijke en meeslepende geluidsweergave. True Sound zoals de artiest het bedoeld heeft. De nieuwe Px7 S2e is de nieuwste toevoeging aan het succesvolle portfolio van premium, prestatiegerichte hoofdtelefoons, die allemaal zijn ontwikkeld met diezelfde True Sound-filosofie in gedachten.

De nieuwe Px7 S2e bouwt voort op de status van zijn voorganger Px7 S2, een van de hoogst gewaardeerde draadloze hoofdtelefoons in zijn klasse. Lees ook onze recensie over de Px7 S2. Door verbeterde hoogwaardige DSP (digital signal processing en het opnieuw tunen van het geluid hebben de ontwerpers van Bowers & Wilkins de algehele geluidskwaliteit aanzienlijk verbeterd, aldus het persbericht van Bowers & Wilkins. Het nieuwe model blijft leverbaar in drie afwerkingen, t.w. Anthracite Black, Ocean Blue en Cloud Grey. Daar komt nu een nieuwe vierde kleur bij en dat is Forest Green.

De sleutel tot de nieuwe geluidskwaliteit van de Px7 S2e is het feit dat Bowers & Wilkins de DSP-engine voor de digitale signaalverwerking uitgebreid heeft geoptimaliseerd zodat het geluid van allerlei soorten muziek, waaronder geschikte streamingdiensten met een 24-bits high-res geluidskwaliteit, optimaal wordt weergegeven.

Net als zijn voorganger is de Px7 S2e voorzien van drivers met een diameter van 40 millimeter. De drivers reageren direct en kunnen daardoor elke nuance in een muziekstuk natuurgetrouw reproduceren, terwijl de vervorming uiterst laag blijft en dit levert een meer nauwkeurige geluidsweergave op. De drivers zijn ook onder een hoek in de oorstukken geplaatst. Zo ontstaat een constante afstand ten opzichte van het oor van de luisteraar vanaf elk punt op het oppervlak van elke driver, en dit zorgt weer voor een natuurlijker en meer meeslepend geluid, aldus de toelichting van B&W.

De Px7 S2e combineert zijn krachtige, verbeterde digitale signaalverwerking en hoogwaardige driverconfiguratie met de draadloze aptX Adaptive-technologie van Qualcomm om de draadloze muziekoverdracht van compatibele telefoons, tablets en computers automatisch te optimaliseren. Ook USB-C en 3,5 mm kabelverbindingen worden ondersteund; beide types kabel zitten in het etui die bij het product wordt geleverd.

Bowers & Wilkins Px7 S2e: Active Noise Cancelling

De Px7 S2e is uitgerust met de geoptimaliseerde ruisonderdrukkingstechnologie van Bowers & Wilkins om ongewenste geluiden buiten te houden zonder concessies te doen aan de muzikaliteit. Zes high-performance microfoons werken samen voor de beste resultaten. Twee microfoons meten de output van iedere driver, twee reageren op externe omgevingsgeluiden en twee bieden uitstekende verstaanbaarheid dankzij de verbeterde ruisonderdrukking voor kristalheldere gesprekken. Dankzij de zorgvuldige plaatsing van deze microfoons profiteer je van het allerbeste geluid, zelfs in luidruchtige omgevingen.

Bowers & Wilkins Px7 S2e: Music App voor volledige controle

Evenals alle andere recent door Bowers & Wilkins geïntroduceerde hoofdtelefoons werkt de Px7 S2e rechtstreeks met de Bowers & Wilkins Music App voor ultieme controle, configuratie en een naadloze gebruikerservaring. Met de Music App koppel je de Px7 S2e aan allerlei Bluetooth-enabled apparaten of stem je het geluid af met behulp van aanpasbare EQ. Daarnaast schakel je er de transparante modus van de ruisonderdrukking mee in of uit. Hiermee laat je meer of minder geluiden van buitenaf binnen.

Tot slot kun je met de app ook het batterijniveau van de hoofdtelefoon monitoren. De Music App maakt ook direct muziek streamen vanaf compatibele streamingplatforms, zoals Deezer, last.fm, NTS Radio, Qobuz, TIDAL en TuneIn, mogelijk en binnenkort worden er meer muziekdiensten toegevoegd. De Music App kan ook worden gebruikt met andere producten van Bowers & Wilkins, zoals de Zeppelin, en biedt gebruikers een naadloze ervaring als ze overschakelen tussen luisteren via een hoofdtelefoon en luisteren via draadloze luidsprekers.

De bedieningsknoppen op elke oorschelp bieden volledige controle, zelfs zonder de app, waaronder de mogelijkheid om met één druk op de knop via de Px7 S2e de spraakassistent van je telefoon te starten. Met een batterijduur van dertig uur is één keer laden voldoende om de hele dag lang - en langer - van de Px7 S2e te genieten, terwijl een snelle laadbeurt van 15 minuten tot zeven uur extra luistertijd oplevert. Gebruikers van Android-apparaten kunnen ook profiteren van Google Fast Pair, met automatische ondersteuning voor Google's Find My Device-service mocht je je hoofdtelefoon niet meer kunnen vinden.

Bowers & Wilkins Px7 S2e: hoogwaardige afwerkingen, ultiem comfort

Om het verfijnde ontwerp van de Px7 S2e meer luister bij te zetten, is hij leverbaar in vier hoogwaardige afwerkingen: Anthracite Black, Ocean Blue, Cloud Grey en Forest Green. Bij alle uitvoeringen zijn bepaalde details herzien en hoogwaardige materialen toegepast met het oog op comfortabel, langdurig luisteren. Ook het nieuwe model oogt slank, is licht van gewicht en heeft luxe oorkussens met traagschuim die perfect zacht om je oren sluiten voor ultiem comfort, hoe lang je ook luistert.

Bowers & Wilkins Px7 S2e: prijs en leveringsinformatie

De Px7 S2e is vanaf 19 september voor 429 euro verkrijgbaar via de website van Bowers & Wilkins en bij geselecteerde dealers. Meer informatie is te vinden op www.bowerswilkins.com.

MERK

EDITORS' CHOICE