NIEUWSShure

Shure Aonic 50 Gen 2: vernieuwde draadloze over-ear hoofdtelefoon

Sinan Kökbugur | 15 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Shure

Microfoon- en hoofdtelefoonfabrikant Shure heeft de Aonic 50 Gen 2 draadloze hoofdtelefoon met noise-cancelling geïntroduceerd. De opvolger van de Aonic 50 is voorzien van Spatial Audio voor ruimtelijk geluid, de nieuwste noise-cancelling technologie, veelzijdige instelmogelijkheden en een ruim twee keer zo lange batterijduur van maximaal 45 uur. 

Shure Aonic 50 Gen 2

De Aonic 50 Gen 2 van Shure is net als zijn voorganger een draadloze over-ear hoofdtelefoon (lees ook onze recensie over de Shure Aonic 50). De Aonic50 Gen 2 heeft dynamische drivers met een diamter van 50 millimeter. De nieuwe Hybrid Active Noise Cancelling elimineert externe geluiden volgens Shure effectiever vergeleken met het vorige model. De hybride technologie maakt gebruik van microfoons zowel binnen als buiten de oorschelp. Hierdoor kunnen gebruikers van de Aonic 50 Gen 2 het niveau van omgevingsgeluid regelen. Er zijn vier modi beschikbaar: Light, Moderate, Max en MaxAware. Zoals de naam al doet vermoeden, combineert de nieuwe MaxAware-modus beide werelden: de optimale balans tussen ruisonderdrukking en omgevingsbewustzijn. Dit maakt hem perfect voor gesprekssituaties.

Het hart van de Aonic 50 Gen 2 is de nieuwe ruimtelijke audiotechnologie. Het speciaal door Shure ontwikkelde algoritme geeft het geluid ruimtelijkheid zonder het oorspronkelijke karakter te veranderen. De drager kan kiezen uit drie verschillende modi, t.w. muziek, bioscoop en podcast. De muziekmodus grijpt subtiel maar effectief in in het bronmateriaal voor een maximale audiofiele luisterervaring. In de bioscoopmodus ontstaat het breedbeeldgeluid van een bioscoop: krachtig, maar transparant en met natuurlijk klinkende dialogen. Ten slotte, de podcastmodus brengt stemmen echt tot leven en plaatst luisteraars midden in de actie.

Een audiokabel, een USB-kabel en passende opbergdoos worden meegeleverd.

Shure Aonic 50 Gen 2: prijs en leveringsinformatie

De Shure Aonic 50 Gen 2 is uitsluitend leverbaar in een zwarte kleur. Voor net geen 400 euro gaat hij over de toonbank.


EDITORS' CHOICE