NIEUWSAnalogRelax

Analog Relax EX2000: mc-element met naaldhouder van diamant

De Japanse elementbouwer Analog Relax heeft een nieuwe draaitafelelement uitgebracht genaamd EX2000. De nieuwe EX2000 is een mc-element met een naaldhouder van diamant. De elementen van Analog Relax, zo ook de EX2000, worden handmatig in kleine oplagen gebouwd.

Analoge Relax EX2000

De behuizing van de EX2000 van het in Japan gevestigde Analog Relax is gemaakt van Zuid-Tirools sparrenhout. Dit materiaal werd al eerder gebruikt om enkele van de beste violen ter wereld te maken, waaronder de violen van de beroemde Italiaanse vioolbouwer Stradivarius. De behuizing is voorzien van een ultrafijne poedercoating. De fabrikant waarschuwt dat de behuizing met de tijd een andere kleur kan krijgen. Dat is niet vreemd als een natuurlijk materiaal zoals hout wordt gebruikt en het doet niets af aan de kwaliteit,

Een ander opvallend kenmerk is het gebruik van een massieve diamanten cantilever, evenals een SC Stylus Ver.3-stylus met complex profiel. Het magnetische systeem is gemaakt van meerdere neodymium magneten. Het koperdraad is een hoge kwaliteit High Purity 6N koper.

De gevoeligheid van de EX2000 is 0,4 mVolt en de interne weerstand is acht Ohm. Volgens de fabrikant geeft dit een goede compatibiliteit met een breed scala van phono-versterkers aan stup-transformers. De Analog Relax EX2000 weegt precies negen gram.

We hebben geen prijsinformatie voor de Benelux. Doorgans worden de elementen van Analog Relax op bestelling gemaakt, na het doen van een aanbetaling. Meer weten? Kijk dan op de website van Analog Relax.

MERK

EDITORS' CHOICE