NIEUWSYamaha

Yamaha R-N600A: tweekanaals receiver met streaming-functies

Sinan Kökbugur | 04 september 2023 | Fotografie Fabrikant | Yamaha

Yamaha heeft de R-N600A aangekondigd. De nieuwe tweekanaals receiver is de instapper van de Japanse fabrikant. Door de aanwezigheid van radio- en streamingfuncties hoeft alleen een setje passieve luidsprekers aangesloten te worden om muziek te kunnen luisteren. Analoge en digitale ingangen maken de R-N600A heel compleet.

Yamaha R-N600A

De R-N600A netwerkreceiver is gebouwd rond Yamaha’s ontwerpconcept ToP-ART, dat staat voor Total Purity Audio Reproduction Technology. We laten deze ronkende marketingkreet verder voor wat het is. Meer feitelijk, de R-N600A is een tweekanaals geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen en uitgebreide radio- en streamingfuncties. Het opgegeven vermogen is 105 Watt aan acht Ohm en 150 Watt aan vier Ohm. Yamaha geeft een frequentiebereik op van 10 Hz tot 100 kHz, +/- 1 dB. Binnen een niveau van +/- 0,5 dB - dat is in Pure Direct Mode - is dat 20 Hz tot 20 kHz. Yamaha heeft ook een draaitafelingang gemonteerd.

De DA-converter aan boord van de R-N600A maakt gebruik van ESS SABRE ES9010K2M DAC-chip die een resolutie tot 32-bit/384 kHz kan verwerken. Ook DSD tot 11,2 MHz kan worden afgespeeld. De R-N600A is lid van het MusicCast ecosysteem en kan dus overweg met alle gangbare streamingdiensten en internetradio. De gebruiker kan ook een USB-opslagmedium aansluiten.

De gebruiker kan twee paar luidsprekers tegelijkertijd aansluiten. Met knopjes op de voorkant kan vervolgens worden gekozen welk paar wordt gebruikt, de ene of de andere of allebei. Links op het front is ook een hoofdtelefoonaansluiting gemonteerd.

Yamaha R-N600A: prijs en leveringsinformatie

De Yamaha R-N600A is naar verwachting in de loop van oktober beschikbaar voor levering in een zwarte en zilverkleurige uitvoering. Een IR-afstandstandsbediening wordt meegeleverd. Voor een bedrag van net geen 800 euro zal hij over de toonbank gaan.

MERK

EDITORS' CHOICE