Marshall lanceert draadloze in-ear hoofdtelefoon Motif II ANC

Audiomerk Marshall heeft een nieuwe versie van zijn draadloze in-ear hoofdtelefoon Motif ANC aangekondigd. De nieuwe volledige draadloze in-ear hoofdtelefoon is Motif II ANC genoemd en is uitsluitend leverbaar in een zwarte uitvoering.Marshall heeft naar eigen zeggen ook stappen gezet inzake duurzaamheid.

Marshall Motif II ANC

De nieuwe Motif II ANC bouwt voort op de Motif ANC die circa twee jaar geleden op de markt is gekomen. Het uiterlijk doet sterk denken aan de originele Marshall Motif ANC, mar uiteraard zijn de nodige verbeteringen doorgevoerd.. De behuizing is gemaakt van plastic dat is gemaakt van 70% post-consumer gerecycled plastic afkomstig van gebruikte elektronica, waterflessen en autoverlichtingshoezen, waarmee de fabrikant een stap vooruit heeft gezet als het gaat om duurzaamheid. De dynamische driver heeft een diameter van zes millimeter.

De oordopjes zijn waterbestendig volgens de IPX5-norm. De oplaad- en opbergdoos voldoet aan de IPX4-norm, dus de Motif II ANC zou een natte kampeervakantie gemakkelijk moeten overleven.

Active Noise Cancelling (ANC) is verbeterd, met twee microfoons in elk oordopje speciaal voor ANC, samen met een derde microfoon voor het voeren van telefoongesprekken. Marshall beweert dat de onderdrukking van omgevingsgeluiden ook is verbeterd, wat resulteert in een betere helderheid bij het aannemen van telefoongesprekken.

De levensduur van de batterij heeft een grote sprong omhoog gemaakt. Volgens Marshall kunnen de oordopjes zes uur spelen met ANC ingeschakeld en negen uur zonder. Met de capaciteit van de oplaad- en opbergdoos meegerekend bedraagt de batterijduur in totaal 30 uur als ANC is ingeschakeld en 43 uur als het is uitgeschakeld. Dat is een verschil van 10 of 17 uur met de Motif ANC, de eerste versie. Er zit ook draadloos opladen in de case, waarbij snel opladen in 15 minuten een uur afspeeltijd oplevert. Dat is handig voor wie haast heeft.

De Motif II ANC ondersteunt de nieuwste Bluetooth-versie, t.w. 5.3 LE, hetgeen betekent dat er ondersteuning is voor LC3 (Low Complexity Communications Codec). De LC3-codec belooft superieur geluid vergeleken met SBC, terwijl het een lager stroomverbruik en een lagere latentie biedt. Marshall geeft een frequentiebereik op van 20 Hz tot 20 kHz.

Marshall Motif II ANC: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting komt de Marshall Motif II ANC halverwege september 2023 op de markt voor een prijs van net geen 200 euro.


EDITORS' CHOICE