NIEUWSCyrus

Cyrus Audio Classic Stream en Stream-XR: streamers met BluOS van Bluesound

Sinan Kökbugur | 30 augustus 2023 | Fotografie Fabrikant | Cyrus

Het Britse Cyrus Audio heeft een tweetal netwerkspelers gelanceerd. De nieuwe Classic Stream en Stream-XR zijn weliswaar gebouwd door Cyrus Audio maar het streaming-platform is afkomstig van Bluesound. Besturingssysteem BluOS is volledig geïntegreerd met al zijn functies.

Cyrus Audio Classic Strream en Stream XR

Begin 2022 heeft de Engelse audiofabrikant Cyrus Audio samenwerking met Lenbrook aangekondigd, de fabrikant achter de producten van Bluesound en het BluOS streaming-platform. Cyrus wil ook graag netwerkspelers in zijn portfolio opnemen, maar wil niet zelf het wiel uitvinden. Bluesound bestaat al een tijdje en het BluOS streaming-platform is een bewezen techniek. Cyrus Audio en Bluesound hebben elkaar gevonden en Cyrus heeft nu zijn eerste producten gelanceerd met het BluOS streaming-platform aan boord.

Zowel de Cyrus Classic Stream als de Cyrus Stream-XR zijn netwerkspelers met een DA-converter aan boord die muziek kunnen afspelen tot resolutie van 24-bit/192 kHz. Het BluOS-besturingssysteem en de BluOS-controller via iOS-, Android-, Kindle-, Mac- of Windows-computers maken het afspelen van muziek mogelijk van alle grote audiostreamingdiensten zoals o.a. Tidal, Qobuz, Deezer en Spotify. In de toekomst zal Roon Ready certificering worden toegevoegd. Airplay2 en MQA-decodering worden al ondersteund.

De Stream-XR bevat de tweede generatie QXR DAC van Cyrus Audio met een ESS ES9038Q2M DAC-chip. Het apparaat heeft zowel analoge als digitale uitgangen en de mogelijkheid om de externe PSU-XR-voeding aan te sluiten. De Classic Stream beschikt over de eerste generatie QXR DAC met in het hart dezelfde ESS ES9038Q2M DAC-chip die overigens ook te vinden is in de Classic Amp- en Pre-producten. Eventueel kan de externe voeding PSX-R2 worden ingezet.

Chris Hutcheson van Cyrus Audio zegt: “deze strategische samenwerking met BluOS is erg belangrijk voor Cyrus. Het stelt ons in staat ons te concentreren op waar we goed in zijn, namelijk het ontwikkelen van geweldig klinkende elektronica, met de toevoeging van het sterkste streaming-platform dat momenteel op de markt is.”

Prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE