NIEUWSCyrus

Cyrus Audio integreert streaming-platform van BluOS in zijn toekomstige componenten

De Britse audiofabrikant Cyrus Audio heeft het BluOS-platform van Lenbrook geïntegreerd in zijn audiocomponenten. Gebruikers krijgen daarmee de streaming-functies bekend van de apparaten van Bluesound op de daarvoor geschikte componenten van Cyrus. De apparaten van Cyrus Audio worden daarmee naadloos opgenomen in het ecosysteem van Bluesound.

Cyrus Audio

Cyrus Audio is een audiofabrikant gevestigd in de plaats Cambridgeshire in Groot-Brittannië. Het bedrijf is al bijna veertig jaar actief in de audiobranche. Na de lancering van de originele Cyrus One-versterker in 1984, is het een van de weinige overgebleven onafhankelijke Britse merken. Het portfolio van Cyrus Audio bestaat uit geïntegreerde versterkers, cd-spelers, eindversterkers en voedingen die nog steeds in Groot-Brittannië worden geproduceerd.

“Muziekstreaming blijft complex met de grote verscheidenheid en snel veranderende lijst van diensten en functies die worden gevraagd door de moderne muziekconsument. We realiseerden ons dat het deel uitmaken van een gerenommeerd en toonaangevend ecosysteem de beste optie was voor zowel onze klanten als dealers om deze complexiteit te minimaliseren. Als zodanig kwamen we altijd terug bij BluOS. Tijdens onze gesprekken maakte Lenbrook (red.: moedermaatschappij van o.a. Bluesound en NAD) duidelijk dat ze zich sterk inzetten om alle klanten een eersteklas gebruikerservaring te bieden, gecombineerd met toegang tot de beste muziekstreamingservices met hoge resolutie. Dat sluit zo perfect aan bij de merkwaarden van Cyrus dat het voor ons een vrij eenvoudige beslissing werd,” zegt Nicholas Clarke, Managing Director van Cyrus Audio.

“Ons doel met BluOS blijft zeer selectief zijn over de merken die we aan het platform toevoegen, omdat het zo belangrijk is dat het gedeelde ecosysteemmodel wordt vertegenwoordigd door volledig gelijkgestemde en toegewijde partners,” aldus Gordon Simmonds, CEO van Lenbrook International. “Cyrus Audio is een van die goed op elkaar afgestemde merken die het Lenbrook-team al lang bewondert. We zijn blij dat ze aan boord zijn gekomen om onze BluOS high-res muziekvisie te delen en nogmaals de aanzienlijke investering te bevestigen die we in dit platform blijven doen.”

Lenbrook International is de eigenaar en fabrikant van merken voor home audio en op maat gemaakte installatietoepassingen. De volledige reeks producten van NAD Electronics, PSB-luidsprekers, Bluesound draadloze multiroom-spelers en Bluesound Professional commerciële audio wordt gedistribueerd in meer dan tachtig landen, terwijl het BluOS hi-res gedistribueerde audioplatform nog steeds wordt geadopteerd door enkele van 's werelds toonaangevende premium audiomerken.

BluOS behoeft voor de lezers van dit medium nauwelijks een verdere beschrijving en toelichting. Maar voor de lezer die niet bekend is met BluOS dan toch even een korte beschrijving: BluOS is een eigen, maar merkonafhankelijk hi-res, multi-room platform, dat opgeslagen en cloud muziekbronnen en afspelen beheert, met ondersteuning voor audiostreams met hoge resolutie tot 24/192. Elk BluOS-product dat op hetzelfde (wifi)-netwerk is aangesloten, kan muziekbibliotheken en afspeellijsten delen, ongeacht het merk luidspreker of audiocomponent. BluOS bestaat uit een besturingssysteem en een besturingsapplicatie voor smartphones, tablets en pc-desktops.

Meer weten? Kijk dan op de website van Cyrus Audio of op de website van BluOS.


MERK

EDITORS' CHOICE