NIEUWSLumin

Lumin lanceert netwerkspeler D3

Sinan Kökbugur | 21 augustus 2023 | Fotografie Fabrikant | Lumin

De in Hong Kong gevestigde audiofabrikant Lumïn heeft voortbouwend op het succes van de modellen D1 en D2 de Lumïn D3 Network Music Player gelanceerd, De nieuwe netwerkspeler is afgelopen weekend onthuld op de Hong Kong AV Show 2023. De kast is helemaal gebouwd volgens de vaste stijl van Lumïn. Naar verwachting zullen de eerste leveringen in september gaan plaatsvinden.

Lumïn D3

De Lumïn D3 Network Music Player is voorzien van de nieuwste processor voor meer flexibiliteit bij het opnieuw bemonsteren van het muzieksignaal. De nieuwe analoge uitgangstrap wordt voorafgegaan door een ESS Sabre DAC-chip en een buffer met Lumïn X1-technologie.

De nieuwe DAC-configuratie maakt gebruik van de Sabre DAC ES9028PRO-chip. De D3 behoudt een volledig gebalanceerd ontwerp inclusief XLR-uitgangen en heeft de nieuwe oppervlakteafwerking van de high-end P1. De aluminium behuizing laat minder snel vingerafdrukken zien en is verkrijgbaar in zilver of zwart.

De Lumïn D3 verwerkt zo ongeveer zo ongeveer elk digitaal muzieksignaal. Met upsampling en downsampling naar elk ondersteund formaat tot PCM 384 kHz en DSD256/, is de Lumïn D3 Network Music Player compatibel met Tidal Connect en Airplay 2, hij is Roon Ready en ondersteunt Spotify Connect, MQA, Tidal, Qobuz, Plex en TuneIn.

Lumïn D3: Leedh Processing

De Leedh Processing Lossless volumeregeling, een digitaal algoritme voor volumeaanpassing dat is ontworpen om afrondingsfouten te elimineren, is een onderdeel geworden van alle netwerkspelers van Lumïn. Leedh Processing is gemaakt door Gilles Millot van het Franse merk Acoustical Beauty en is nu overgenomen door verschillende high-end hifi-merken, waaronder Lumïn, maar ook Soulution en Metronome Kalista.

Lumïn D3: prijs en leveringsinformatie

De Lumïn D3 Network Music Player zal naar verwachting in september verkrijgbaar zijn in Europa voor 2.699 euro.


EDITORS' CHOICE