NIEUWSYBA

YBA lanceert Genesis S2, DA-converter met streaming-functies

Sinan Kökbugur | 09 augustus 2023 | Fotografie Fabrikant | YBA

Het in Frankrijk gevestigde audiobedrijf YBA heeft de Genesis S2 gelanceerd, een DA-converter die is voorzien van uitgebreide streaming-functies. Feitelijk is sprake van twee apparaten in één behuizing met ieder een eigen voeding.

YBA Genesis S2 Streaming Music Centre

Sommige hifiapparaten roepen existentiële vragen op. De YBA Geneis S2 is zo’n apparaat. “Ben ik een streamer? Ben ik een DA-converter? Ben ik een Streaming DAC? Ben ik een DAC met streaming-functies?” Etc. Het combineren van verschillende apparaten in één behuizing kan dit soort vragen oproepen. Voorversterkers kunnen digitale ingangen hebben, en streaming-functies. DA-converters kunnen analoge ingangen en een volumeregeling hebben.

Het Franse YBA gaat al deze vragen uit de weg. De Genesis S2 heet voluit Geneis S2 Streaming Music Centre en heeft digitale ingangen en uitgangen, twee analoge cinch-uitgangen en een analoge XLR-uitgang. Voorts heeft het apparaat uitgebreide streaming-functies aan boord. Een taalkundige definitiestrijd moesten we maar niet gaan voeren.

Feit is dat de Genesis S2 een heleboel functies heeft. In technische zin hebben de ontwerpers twee apparaten in één behuizing geplaatst. De DA-converter en de streamer hebben ieder een eigen voeding. De streamer werkt met een schakelende voeding, terwijl de DA-converter gevoed wordt door een ringkerntransformator.

Het hart van de DA-converter bestaat uit twee AK4497EQ-chips van het Japanse AKM, die samen met zelfontwikkelde technologieën en uitstekende componenten een hoogwaardig geluid moeten bieden. De Genesis S2 kan bestanden tot DSD512 en PCM 32-bit/768 kHz evenals MQA verwerken.

Het streaminggedeelte van de Genesis S2 is gebaseerd op een door YBA ontwikkeld Android-platform genaamd Android Global Lossless Output (AGLO) dat de gangbare streaming-diensten en functies ondersteunt. Onder de kap bevindt zich ook een SSD van 1 TB voor het opslaan van muziek. Er zijn ook twee USB-aansluitingen voor het aansluiten van USB-opslagmedia.

De YBA Genesis S2 kan ook puur als DA-converter dienen voor een andere digitale bron. Digitaal muzieksignaal kan optisch, coaxiaal of via USB worden aangeleverd. Het is ook mogelijk om alleen de streamer te gebruiken en het muzieksignaal digitaal uit te voeren naar een andere DA-converter. Hiervoor zijn een viertal digitale uitgangen beschikbaar, t.w. een optische, coaxiale, BNC- en AES/EBU- uitgang.

Op de voorkant is een zes inch aanraakscherm met een resolutie van 1.920 x 1.080 pixels geplaatst.Natuurlijk is er ook een app om de Genesis S2 te kunnen bedienen genaamd Eddict Player.

De afmetingen zijn 430 x 388 x 115 millimeter en de Genesis S2 weegt 9,1 kilogram.

YBA Genesis S2 Streaming Music Centre: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen officiële prijs leveringsinformatie voor de Benelux vernomen, maar louter ter indicatie kunnen we melden dat we een prijs van 6.500 euro hebben gezien op een Duitse website.


EDITORS' CHOICE