NIEUWSAstell&Kern

Astell&Kern UW100MKII: volledig draadloze in-ears met aanraakbediening en verbeterde gesprekskwaliteit

Astell&Kern (A&K) heeft een nieuwe volledig draadloze in-ear hoofdtelefoon gelanceerd genaamd UW100MKII. De UW100MKII is de opvolger van de UW100 en heeft vergeleken met zijn voorganger een vernieuwd ergonomisch ontwerp en een verbeterde draadloze weergave.

Astell&Kern UW100MKII

Astell&Kern (A&K), is een samentrekking van twee Griekse woorden. “Astell” betekent “ster” en “Kern” betekent “centrum” en deze woorden symboliseren naar eigen zeggen de kernidentiteit van de Koreaanse audiofabrikant om het middelpunt van de muziek te vertegenwoordigen, terwijl de contrasterende oppervlakken het licht weerkaatsten om het fonkelen en verstrooien van sterrenlicht te belichamen. Voortbouwend op de ontwerpfilosofie van A&K om een natuurlijk geluid te leveren dat het origineel zo dicht mogelijk benadert, biedt de draadloze A&K UW100MKII naar eigen zeggen een geavanceerd draadloos geluid.

De oordopjes hebben een 32-bits DAC aan boord en een full-range Balanced Armature-driver. De UW100MKII ondersteunt de aptX Adaptive codec. De oordopjes hebben geen Active Noise Cancelling (ANC) maar volgens de ontwerpers wel een hoge kwaliteit passieve isolatie. De A&K UW100MKII hebben twee microfoons in ieder oordopje samen met Qualcomm's cVc Generation 8.0 (Clear Voice Capture). Dit levert volgens de ontwerpers een heldere en stabiele gesprekskwaliteit. Clear Voice Capture-technologie beperkt achtergrondgeluid tot een minimum in rumoerige omgevingen en richt zich op de stem om consistente, kristalheldere audio te produceren.

De A&K UW100MKII heeft ook een geavanceerder circuitontwerp dan zijn voorganger om een stabielere verbinding te garanderen en vervorming of overtollige ruis enorm te verminderen. De geoptimaliseerde interne opstelling, inclusief een aanpassing van de BA-driver en een opnieuw ontworpen akoestische kamer, verhoogt niet alleen de algehele geluidskwaliteit van de oordopjes, maar verlengt ook de afspeelduur.

Over afspeelduur gesproken, de voeding van de UW100MKII is opnieuw ontworpen om de draadloze afspeeltijd van de oordopjes te verhogen tot 9,5 uur. Met de capaciteit van de bijbehorende oplaad- en opbergdoos meegerekend heeft de UW100MKII een totale afspeelduur van 29 uur. Het oplaad- en opbergdoosje is overigens kleiner dan bij het voorgaande model. Wie haast heeft kan de lege oordopjes tien minuten in de oplaaddoos laten zitten, waarna ze circa een uur kunnen spelen.

Ook nieuw is de aanraakbediening. Tik gewoon om te schakelen tussen functies om muziek af te spelen, oproepen te beantwoorden, omgevingsmodus, het volume aan te passen en meer.

Astell&Kern UW100MKII: Multi-Paring, Multi-Point en Google Fast Pair Service

De A&K UW100MKII ondersteunt Multi-Pairing- en Multi-Point-functies, zodat de gebruiker de oordopjes tegelijkertijd met meerdere mobiele apparaten kan koppelen en gemakkelijk van verbinding kan wisselen. De gebruiker kan aldus luisteren naar nummers die op een tablet of pc worden afgespeeld, terwijl telefoonmeldingen en oproepen vanaf een smartphone verwerkt kunnen worden.

Voor probleemloze connectiviteit beschikt de AKUW100MKII ook over Google's Fast Pair Service om de oordopjes automatisch te verbinden met Android-apparaten via Bluetooth Low Energy. Door simpelweg de oplaad- en opbergdoos in de buurt van een Android-apparaat te openen, gaan de oordopjes in de koppelingsmodus en kan de gebruiker direct verbinding maken.

Astell&Kern UW100MKII: configuratie met de A&K-app

De fabrikant biedt natuurlijk een app om de luisteraar de modernste aanpasbaarheid te bieden. Met de app heeft de luisteraar een instelbare tienbands toonregeling om het geluid van de UW100MKII volgens de persoonlijke voorkeur aan te passen.

Astell&Kern UW100MKII: prijs en leveringsinformatie

De eerste leveringen van de A&K UW100MKII zullen naar verwachting in de loop van september gaan plaatsvinden. Prijsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE