NIEUWSRotel

Rotel A10MKII, A11MKII en CD11MKII: verbeterde versies van bestaande modellen

Het Japanse audiobedrijf Rotel heeft drie nieuwe en verbeterde versies van bestaande modellen gelanceerd. De A10MKII en A11MKII zijn geïntegreerde versterkers en de CD11MKII is een CD-speler. De drie modellen profiteren van upgrades van kritieke componenten en circuittopologie om extra resolutie en detail toe te voegen.

De A11MKII en CD11MKII vertegenwoordigen upgrades van Rotel’s enorm succesvolle Tribute Series-modellen die werden geïnspireerd door - en ontwikkeld in samenwerking met - wijlen Ken Ishiwata. De nieuwe producten trachten de prestaties van hun voorgangers te verbeteren, terwijl ze trouw blijven aan de ontwerpfilosofie van Ken en een trots eerbetoon blijven brengen aan Ishiwata San's meer dan veertigjarige erfenis in de audiobusiness.

“Sinds ons begin in 1961 heeft Rotel voortdurend geïnvesteerd in product- en technologische innovaties,” zo verklaart Peter Kao, Managing Director van Rotel en lid van de derde generatie van de oorspronkelijke oprichtersfamilie van het bedrijf. “Als familiebedrijf bevinden we ons in de ideale positie om een niet aflatende persoonlijke toewijding aan te bieden om altijd hoogwaardige en hoogwaardige producten te leveren, allemaal gebouwd volgens onze veeleisende kwaliteitsnormen in onze eigen speciale productiefaciliteit.”

Rotel A10MKII: geïntegreerde versterker met analoge ingangen

De A10MKII werkt in klasse AB en kan 50 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren. De geïntegreerde versterker heeft een draaitafelingang voor een MM-element en drie cinch-lijningangen. Zoals gebruikelijk voor Rotel is de basis van de voeding een in huis ontwikkelde en gebouwde ringkerntransformator met robuuste afvlakcondensatoren.

De A10MKII beschikt volgens Rotel over meer dan 67 component-upgrades, waaronder in de vermogens- en versterkerversterkingsfase, hetgeen een verbeterde resolutie en detaillering oplevert. Met de meegeleverde IR-afstandsbediening kan het volume worden aangepast of een andere bron worden gekozen. Het voorpaneel bevat ook een toonregeling, balansregeling en een 3,5 mm hoofdtelefoonuitgang.

Op het achterpaneel bevindt zich een enkele set luidsprekeraansluitingen, dubbele 12V-triggeruitgangen en een schakelaar voor automatische standby-regeling.

Rotel A11MKII: geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen

De A11MKII geïntegreerde versterker werkt ook in klasse AB (50 Watt per kanaal aan acht Ohm) en is volgens de ontwerpers een upgrade van het enorm succesvolle A11 Tribute-model. De draaitafelingang en de drie cinch-lijningangen krijgen gezelschap van een tweetal digitale ingangen (24-bit’192 kHz) en Bluetooth-connectiviteit.

Een PCM5102A 32-bit/384kHz DAC van Texas Instruments maakt deel uit van meer dan 22 kritieke componentupgrades in de digitale circuits, die samen zorgen voor een betere staging en resolutie.

Rotel CD11MKII: CD-speler

CD-speler CD11MKII vervangt het bestaande CD11 Tribute-model en bevat meer dan 10 kritieke componenten-upgrades in de digitale circuits rondom de TI PCM5102A 32-bit/384 kHz DAC. Het soepele CD-laadmechanisme, het LCD-scherm, de intuïtieve bedieningselementen op het voorpaneel en de meegeleverde IR-afstandsbediening zorgen voor een eenvoudige installatie en bediening.

Analoog signaal komt naar buiten via een cinch-uitgang. Gebruik als CD-loopwerk is ook mogelijk want de CD11MKII heeft een coaxiale digitale uitgang.

Rotel A10MKII, A11MKII en CD11MK11: prijzen en leveringsinformatie

De drie nieuwe toestellen zijn verkrijgbaar in een zwarte en zilverkleurige uitvoering.

Rotel A10MKII:  599 euro
Rotel A11MKII:  799 euro
Rotel CD11MKII:  599 euro

MERK

EDITORS' CHOICE