Monitor Audio Nederland distribueert Unison Research en Opera vanaf 1 aug. 2023

Per 1 augustus 2023 heeft importeur Monitor Audio Nederland de distributie van de Italiaanse merken Unison Research en Opera Loudspeakers overgenomen van Analogue Audio. Dit is overigens in goed overleg, net zoals bij de overname van de distributie van het Italiaanse Pathos Acoustics.

Unison Research

Het Italiaanse audiobedrijf Unison Research werd in 1987 opgericht door een groep gepassioneerde muziekliefhebbers onder leiding van Giovanni Maria Sacchetti. Sinds de eerste versterkers (de nu historische Triode 20 en Simply Two) zijn de hifisystemen van Unison Research een groot internationaal succes. Unison Research wordt nu erkend als de Italiaanse leider in de productie van buizenversterkers en behoort tot de top tien in Europa.

Alle hifisystemen van Unison Research worden met de hand gemaakt in de werkplaatsen in Treviso, waarbij technische expertise, professionaliteit en vakmanschap worden gecombineerd. Van ontwerp tot elektronica, het is een volledig en trots ‘Made in Italy’ product. Het resultaat is een warm, omhullend, gepassioneerd geluid, dat door liefhebbers en kenners inmiddels wordt omschreven als “een typisch Italiaans geluid”.

Opera Loudspeakers

Opera Loudspeakers werd opgericht in 1989, maar de oorsprong gaat terug tot het begin van de jaren tachtig, naar een ongebruikelijke maar zeer vruchtbare synergie tussen twee culturen en twee muziekliefhebbers, t.w. enerzijds een Italiaanse en anderzijds een Engelse.

De eerste luidspreker die de naam Opera droeg, heette Caruso en was de voorloper van een serie die werd genoemd ter ere van de legendarische stemmen van het Lyric Opera gezelschap. Al snel volgden Callas, Operetta en Divina, die elk met veel enthousiaste werden ontvangen. Luidsprekers van Opera stonden bekend als een fusie tussen oud en nieuw: tussen traditioneel Italiaans vakmanschap in meubelmakerij en de meest geavanceerde akoestische technologie. Elke Opera-luidspreker, zelfs het goedkoopste model, volgt een beproefde ontwerpfilosofie: het gebruik van materialen van topkwaliteit gekoppeld aan zorgvuldig toegepaste basisprincipes van akoestische wetenschap.

De slogan van Opera Loudspeakers luidt als volgt: “onze bedoeling is om een complete lijn van hoge kwaliteit te creëren, mooi om te zien en om naar te luisteren; en een perfecte combinatie met de producten van Unison Research.” Niet vreemd dus dat de distributie van beide merken bij dezelfde importeur ligt.


EDITORS' CHOICE