NIEUWSPathos

Monitor Audio Nederland B.V. neemt importeurschap voor Pathos Acoustics over van Analogue Audio Products

Het in Nederland gevestigde Monitor Audio Nederland B.V. heeft in goed overleg met de huidige importeur van Pathos Acoustics, Analogue Audio Products, het importeurschap van het Italiaanse Pathos Acoustics per 15 april 2023 overgenomen. De producten van de Italiaanse fabrikant vormen naar eigen zeggen een welkome aanvulling op het portfolio van Monitor Audio Nederland B.V.

Pathos Acoustics in portfolio van Monitor Audio Nederland B.V.

Audiobedrijf Pathos Acoustics werd in 1994 opgericht in de Italiaanse stad Vicenza door drie Italiaanse pioniers, t.w. de heren Gaetano Zanini, Gianni Borinato en Paolo Andriolo. Vicenza is een mondaine stad in Noord-Italië, beroemd om zijn grote monumenten ontworpen door architect Andrea Palladio. Het is volgens de nieuwe Nederlandse importeur zeer waarschijnlijk dat Palladio zijn vormgevingsgenen heeft doorgegeven aan deze heren, want Pathos-producten herken je van grote afstand en vormen een sieraad in elk interieur.

Pathos staat naar eigen zeggen voor de combinatie van hoogwaardige technologie en design. De filosofie die hoort bij het merk Pathos, de onorthodoxe aanpak, vormde in feite de maatstaf voor de bedrijfsfilosofie. De Pathos-benadering van de reproductie van muziek kent geen dogma's of regels, maar het doel is duidelijk: muziek reproduceren op de meest authentieke manier. Producten maken die vergelijkbaar zijn met, of gelijk zijn aan de producten die al op de markt zijn, past niet in de Pathos-filosofie: elke door Pathos geplande en vervaardigde eenheid moet technologische innovatie bevatten (geen innovatie als technische oefening!). Met als ultiem doel: “getrouwe reproductie van muziek”.

Een merk als Pathos ontbrak nog in het leveringsprogramma van Monitor Audio Nederland B.V. “Wij denken dat Pathos heel goed past bij de huidige en toekomstige producten van Monitor Audio. Het is een bijzonder mooie toevoeging aan ons bestaande assortiment waardoor we nu voor elke (Monitor Audio) luidspreker een passende oplossing kunnen bieden. Wim van Kraanen heeft aangegeven zo lang als nodig en mogelijk is met ons samen te werken met name op het technische vlak van de Pathos producten. Wim’s expertise op hoogwaardige analoge of analoog klinkende audioproducten staat zonder meer buiten kijf!” aldus de verklaring van Monitor Audio Nederland B.V.

Meer weten over de producten van Pathos Acoustics? Kijk dan op de www.pathosacoustics.it.

MERK

EDITORS' CHOICE