NIEUWSDALI

DALI kondigt Oberon Grand Vokal, Phantom CI AMP-2500 en SUB S-100 aan

De Deense luidsprekerbouwer DALI heeft een drietal nieuwe producten aangekondigd voor gebruik in een thuisbioscoop. De Grand Vokal eist graag een centrale positie op als centerluidspreker, de Phantom CI AMP-2500 verstopt zichzelf graag uit het zicht en subwoofer SUB S-100 voelt zich thuis in een muur.

DALI CI AMP-2500 DSP: krachtige klasse D versterker

De nieuwe producten van DALI zijn een aanvulling op het home cinema assortiment. De DALI Phantom SUB S-100 subwoofer is een 10-inch low-profile in-wall luidspreker die een audiofiele laagweergave belooft. De Phantom CI AMP-2500 DSP is een versterker die speciaal gemaakt lijkt voor de SUB S-100 , hoewel hij natuurlijk ook voor andere luidsprekers gebruikt kan worden.

De in een rek te monteren tweekanaals Class-D Phantom CI AMP-2500 DSP versterker kan 500 Watt per kanaal leveren. Eventueel kunnen de kanalen gebrugd worden voor een donderende eenkanaals 1.000 Watt. Ondertussen houdt adaptieve ventilatorregeling het ventilatorgeluid tot een minimum beperkt, en de volledig uitgeruste DSP (Digital Signal Processing) en configurator-webinterface bieden modelspecifieke presets om DALI CI-modellen te optimaliseren.

DALI SUB S-100: subwoofer voor inbouw

De Phantom SUB S-100 is gebaseerd op dezelfde principes als de K-60 LP-basdriver, met een extreem stijve, op maat gemaakte aluminium conus die een lange slag kan maken. Bovendien is deze luidspreker de eerste die gebruikmaakt van CSS-technologie (Constant Surface Surround), mede ontwikkeld door Purifi Audio, ook gevestigd in Denemarken.

DALI Oberon Grand Vokal: centerluidspreker

DALI's Oberon Grand Vokal is een tweeweg centerluidspreker met afmetingen 201 x 700 x 310 millimeter (H x B x D). Hij is ontworpen voor grote ruimtes en kan vloerstaande luidsprekers ondersteunen, zoals de Oberon 7 en 9-modellen.

Het door DALI opgegeven frequentiebereik loopt van 45 Hz tot 26 kHz (±3 dB). De Oberon Grand Vokal is voorzien van een paar zeven inch woofers met DALI’s eigen SMC magneetsysteem. Cross-over vindt plaats bij 2,5 kHz naar een ultralichtgewicht 29 millimeter zachte dome tweeter. DALI belooft kristalheldere dialogen (de belangrijkste taak van een centerluidspreker), geluidseffecten en muziek op elk volume.

De DALI Oberon Grand Vokal gaat voor 599 euro over de toonbank en is verkrijgbaar in de afwerkingen Dark Walnut en Black Ash. De Phantom CI AMP-2500 DSP kost 2.199 euro en de Phantom SUB S-100 wisselt voor 1.499 euro van eigenaar.

MERK

EDITORS' CHOICE