Musical Fidelity lanceert DA-converter M3x DAC

Audiomerk Musical Fidelity heeft de M3x DAC aangekondigd, een hoogwaardige DA-converter die naar eigen zeggen sterk is beïnvloed is door de techniek en ontwerpkeuzes van de duurdere M6x DAC. Naar verwachting komt de M3x DAC in de loop van juli beschikbaar.

Musical Fidelity M3x DAC

De M3x DAC van Musical Fidelity beschikt over een up-sampling-ontwerp met Burr Brown’s high-end sample rate-converter van het type SRC4392 die wordt gebruikt om alle PCM-signalen opnieuw te klokken en ze om te zetten in 24-bit/192 kHz Daarna wordt het signaal aangeboden aan een PCM1795 DAC-chip. Volgens de fabrikant is het resultaat een laag vervormingsniveau van minder dan 0,005 procent (1 kHz @ 0dB FS) en een S/R-verhouding van meer dan 107 dB (A-gewogen, 1 kHz @ 0dB FS). Ondertussen speelt de M3x van Musical Fidelity DSD-bestanden af in hun oorspronkelijke formaat, zonder toepassing van up-sampling.

De gebruiker heeft de beschikking over twee optische en twee coaxiale ingangen de PCM-signaal tot een resolutie van 24-bit/192 kHz kunnen verwerken. Via de USB Audio Class 2.0 type B poort kan maximaal 32-bit/192kHz PCM-sgnaal worden aangeboden en DSD 256 (stereo DoP en native). Analoog signaal komt nar buiten via cinch en XLR, elk hun eigen uitgangsbuffer. Beide uitgangstrappen beloven superieure audiokwaliteit.

Uiteraard heeft de fabrikant de nodige aandacht aan het ontwerp van de voeding gegeven. De basis van de linearire voeding is Musical Fidelity's Super Silent Power Transformer. Met zijn lage kernverzadiging zou deze ringkerntransformator een uitstekende keuze moeten zijn voor digitale audio vanwege de extreem lage elektromagnetische straling.

Naast het werken aan de specifieke printplaatvereisten voor de M3x DAC, heeft Musical Fidelity ervoor gezorgd dat de mechanische constructie en behuizing van de M3x DAC compromisloos stijf en solide is. Met een frontplaat van gefreesd geëxtrudeerd aluminium en een zware stalen behuizing van 440 x 100 x 363 millimeter (B x H x D) kunnen elektromagnetische velden van buitenaf niet binnendringen of naar buiten ontsnappen.

Musical Fidelity M3x DAC: prijs en leveringsinformatie

De Musical Fidelity M3x DAC is verkrijgbaar vanaf juli 2023 en kost net geen 1.500 euro. De koper kan kiezen tussen een zilverkleurige en zwarte uitvoering.

MERK

EDITORS' CHOICE