NIEUWSKlipsch

De R-40 PM en R-50 PM zijn compacte actieve luidsprekers van Klipsch

De Amerikaanse fabrikant Klipsch heeft een tweetal actieve luidsprekersets aangekondigd. De R-40PM en R-50PM zijn voorzien van analoge en digitale ingangen en hebben zelfs een phono-versterker aan boord. Ook kan muzieksignaal via Bluetooth worden aangeboden.

Klipsch R-40PM en R-50PM: actieve tweeweg master/slave luidsprekersystemen

De twee nieuwkomers van Klipsch hebben veel van dezelfde kernfuncties als hun Reference-broers en zussen (en hun voorgangers R-41PM en R-51PM), terwijl ze ook een betaalbaarder alternatief bieden voor bijvoorbeeld Klipsch's The Sevens of The Nines. Beide systemen zijn master/slave-systemen. De master heeft alle elektronica aan boord. De slave is een passieve luidspreker die met een luidsprekerkabel verbonden moet worden met de master.

De R-50PM is de grootste en krachtigste van de twee, waarbij beide meer dan 25% diepte toevoegen in vergelijking met de oudere versies. Beide hebben een basreflexbehuizing met naar achteren gerichte poorten en beschikken ook over de nu bekende Reference edge-to-edge vierkante Tractrix-hoorntechnologie met een 1-inch aluminium Linear Travel Suspension (LTS) tweeter. De R-50PM wordt ook geleverd met een grotere 5,25 inch spun-koper TCP-woofer, vergeleken met de vier inch driver op de R-40PM..

De versterkers van de R-40PM kunnen 35 Watt per kanaal leveren. De R-50PM gaat tot 60 Watt per kanaal. Beide modellen bieden ook een verbeterde frequentierespons ten opzichte van hun voorgangers, tot 60 Hz op de R-40PM en 55 Hz op de R-50PM. Klipsch geeft een dynamische basuitbreiding op tot respectievelijk 52 Hz en 44 Hz.

Aan ingangen geen gebrek. Muzieksignaal kan binnenkomen via een optische kabel, USB-kabel en een analoge 3,5 millimeter jackplug. De cinch-aansluiting is voor een draaitafel. Eventueel kan een subwoofer worden aangesloten.

De Klipsch R-40PM en R-50PM zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, zwart en zwart. Op verzoek kunnen de luidsprekers ook in het zwart geleverd worden. De R-40PM gaat voor 549 euro over de toonbank en de R-50PM doet dat voor 649 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE