NIEUWSAurender

Aurender AP20: geïntegreerde versterker met het streaming hart van een Aurender

Het Zuid-Koreaanse Aurender is met name bekend vanwege zijn netwerkspelers. Aurender heeft nu de AP20 gelanceerd, een geïntegreerde versterker met Aurender’s bekende streaming platform aan boord. De AP20 heeft ook analoge en digitale ingangen en heeft dus alleen een paar passieve luidsprekers nodig om muziek te kunnen maken. De levering zal naar verwachting ergens in het vierde kwartaal gaan beginnen.

Aurender AP20: streamer en versterker

“Als ooit het adagium van Aristoteles “het geheel is meer dan de som der delen” van toepassing is in audio, dan is het van toepassing op AP20. En gezien de kwaliteit en kwantiteit van onderdelen in deze vergelijking, zegt dat veel,” aldus Aurender over de nieuwe AP20. De AP20 bevat 's werelds beste klasse D versterkermodules in een dual mono configuratie, een analoge R2R-relaisgebaseerde volumeregeling en voorversterkersectie, Aurender's beste DA-converter, een masterklokingang, een hoofdtelefoonuitgang, een reeks digitale en analoge ingangen en uitgangen en het meest geavanceerde lineaire voedingsblok dat Aurender ooit heeft ingezet in een product.

Andere geïntegreerde versterkeroplossingen op de markt bieden mogelijk ondersteuning voor app-gestuurd streamen, maar in bijna alle gevallen zijn de gebruikerservaring, bibliotheekbeheer en software-afspeelengine een bijzaak die software en hardware van derden nodig heeft om de klus te klaren. In het geval van de AP20 heeft naar eigen zeggen meer dan tien jaar toonaangevende ervaring Aurender tot de favoriete digitale broncomponent in 's werelds beste audiosystemen gemaakt. De combinatie met een hoogwaardige versterker in dezelfde behuizing levert een relatief compact en veelzijdig apparaat op.

De eigenaar kan één of twee HDD’s of SSD’s van 2,5 inch plaatsen in zijn AP plaatsen om muziekbestanden op te zetten. Uiteraard kan de AP20 ook muziek van een NAS of een USB-opslagmedium afspelen. De gangbare streamingdiensten worden natuurlijk ook ondersteund, net als internetradio.

Aurender AP20: klasse D versterkers van Purifi Eigentakt

Klasse D is er al een tijdje en het is er in verschillende kwaliteiten De AP20 maakt gebruik van de beste beschikbare versterkermodules. Ontworpen door de beroemde ingenieur Bruno Putzeys, is de Purifi Eigentakt 1ET400A-versterker vrij van digitale hardheid, scherpte en korreligheid. Met indrukwekkende specificaties die worden weerspiegeld in zijn buitengewone audioprestaties, vertegenwoordigt de dual mono versterkersectie van de AP20 de state-of-the-art van klasse D-versterkertechnologie.

De AP20 kan 200 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en 350 Watt aan vier Ohm. De dempingfactor is 800 bij acht Ohm. Naast een geweldige versterker voor luidsprekersystemen, beschikt de AP20 ook over een 1/4" hoofdtelefoonuitgang.

Aurender AP20: doodstille lineaire voeding

De meeste klasse D versterkerimplementaties maken gebruik van schakelende voedingen omdat deze efficiënt, koel werkend en goedkoop zijn. Een schakelende voeding kan echter ruis en vervorming in het signaalpad introduceren met als resultaat een audiopresentatie die een gevoel van natuurlijke analoge gratie mist. Dus, op typische Aurender-manier, gebruikt de AP20 in totaal zes discrete ringkerntransformatoren om respectievelijk de CPU, de linker en rechter DAC-kaarten, de FPGA-processor en de uitgangstrappen van stroom te voorzien. Elk kanaal heeft 40.000 uF afvlakcapaciteit ter beschikking.

Aurender AP20: DA-converter

Aurender ontwierp de AP20 voor diegenen die op zoek zijn naar de eenvoud van een alles-in-één-eenheid zonder in te boeten aan een hoge resolutie, transparantie en innerlijke details. Gebouwd rond een geïntegreerde dual mono AKM4497 DAC-module, levert de AP20 hoge resolutie PCM, DSD en MQA volledige decodering op het hoogste niveau.

Aurender AP20: analoge volumeregeling

In elk audiosysteem wordt de kwaliteit van de weergave aanzienlijk beïnvloed door het systeem van volumeregeling van de voorversterker. De AP20 heeft een analoge volumeregeling op basis van een R2R getrapt verzwakkersysteem. Volumeregeling van deze kwaliteit is minder gebruikelijk in geïntegreerde versterkers met klasse D eindtrappen en het is volgens Aurender een belangrijke reden waarom de AP20 zo'n natuurlijk, open geluid levert.

Aurender AP20: OCXO precisieklok

Het op OCXO gebaseerde precisieklokgeneratiesysteem van de AP20 bevat een Field-Programmable Gate Array (FPGA) met sub 100fs jitterreducerende klokgenerator om digitale audiodatatransmissies nauwkeurig te timen en jitter te minimaliseren tot onder verwaarloosbare niveaus.

Hoewel de AP20 is uitgerust met een uiterst nauwkeurig OCXO-kloksysteem, kan jitter verder worden geminimaliseerd door een 10 MHz Master Clock-signaalgenerator aan te sluiten, zoals de MC10 van Aurender.

Aurender AP20: analoge ingangen

De AP20 biedt een reeks analoge ingangen, waaronder 1x gebalanceerde XLR en 2x single-ended cinch en biedt een ideale oplossing voor het integreren van externe analoge bronnen in een audiosysteem. Een phono-versterker is niet aanwezig in de AP20, maar de gebruiker kan de uitgang van zijn phono-versterker aansluiten op één van de analoge ingangen van de AP20.

Aurender AP20: digitale connectiviteit

Met een verscheidenheid aan digitale ingangen, waaronder 1 x cinch SPDIF, 1 x BNC SPDIF en 2 x TOSLINK optische interfaces, is de AP20 goed uitgerust om externe digitale bronnen weer te geven, zoals een cd-transport, mediaspeler of tv via zijn superieure interne DAC.

Aurender AP20: XLR-voorversterkeruitgang voor extra eindversterker

De hoogwaardige gebalanceerde XLR-uitgang van de AP20 stelt de gebruiker in staat om een tweede systeem van muzieksignaal te voorzien, zoals een gedistribueerde audio-installatie voor het hele huis, of subwoofer(s) met lijnniveau-ingang

Aurender AP20: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zullen de eerste leveringen van de Aurender AP20 in de loop van het vierde kwartaal van 2023 gaan plaatsvinden. De AP20 zal voor 23.900 euro van eigenaar wisselen.

MERK

EDITORS' CHOICE