Pro-Ject Audio lanceert X8 Special Edition draaitafel

De Oostenrijkse fabrikant Pro-Ject Audio Systems heeft zijn X-productlijn van draaitafels aangevuld met de X8 Special Edition. De X8 is in april 2022 aangekondigd en nu komt er een Special Edition die zich onderscheidt door zijn premium uiterlijk en het Ortofon MC Quintet Black S-element.

Pro-Ject Audio X8 Special Edition

De X8 Special Edition van Pro-Ject Audio Systems wijkt vooral af van de standaardeditie door de plaatsing van het Ortofon Quintet Black S mc-element. Verder is er de combinatie van zwarte lak en metallic coating aan de randen van het chassis dat het model een strakke en verfijnde uitstraling geeft.

De Pro-Ject X8 Special Edition-draaitafel heeft een massief MDF-chassis op in hoogte verstelbare, gedempte metalen voetjes. Het totale gewicht van het apparaat is 15 kilogram. Het snaar aangedreven draaiplateau is gemaakt van massief aluminium. Het hoofdlager is voorzien van keramische onderdelen en magnetische ophanging, zodat de rotatie geruisloos en soepel wordt. De gebruiker heeft de beschikking over twee draaisnelheden, t.w. de gebruikelijke 33 en 45 rondjes per minuut.

De taps toelopende toonarm heeft een lengte van negen inch en is gemaakt van koolstofvezel. De armlagers zijn van het type ABEC 7. De draaitafel is uitgerust met een vijfpins gebalanceerde uitgang voor aansluiting op de gebalanceerde ingang van een phono-versterker. Om de Pro-Ject X8 Special Edition aan te kunnen sluiten op phono-versterkers zonder gebalanceerde ingang, wordt kabel meegeleverd met aan de ene kant een Pro-Ject vijfpins stekker en aan de andere kant een tweetal cinch-stekkers.

Pro-Ject Audio X8 Special Edition: prijs en leveringsinformatie

We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen. De adviesprijs is naar verluidt net geen 2.600 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE