NIEUWSVogel`s

Vogel’s viert vandaag zijn 50ste verjaardag als toonaangevend merk in bevestigingsoplossingen voor audio- en videocomponenten

Het in Eindhoven gevestigde Vogel's, wereldwijd bekend vanwege de hoogwaardige muurbeugels voor televisies en AV-bevestigingsoplossingen voor consumenten en de professionele markt, viert vandaag zijn vijftigste verjaardag. Wat begon als een idee aan de eettafel van oprichter Harry Vogels, is uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerd familiebedrijf dat bekend staat om  innovatieve producten en toewijding aan kwaliteit.

Vogel’s bestaat vijftig jaar

Vogel's heeft sinds de start in 1973 een indrukwekkend productportfolio opgebouwd gebaseerd op innovatie gecombineerd met gebruiksgemak. “Een halve eeuw geleden is mijn vader begonnen met een visie. Hij wilde mensen helpen hun audiovisuele apparatuur op een betere manier te gebruiken en ervan te laten genieten,” zo zegt Gerdi Vogels, de huidige CEO van Vogel's. “Nu, vijfitg jaar later, zijn we trots op wat we hebben bereikt. Onze producten worden wereldwijd gewaardeerd om hun kwaliteit, innovatie en gebruiksgemak. We willen onze klanten bedanken voor hun voortdurende steun en vertrouwen in Vogel's.”

Het is vijftig jaar geleden begonnen met de BEK 100, de eerste luidsprekerbeugel waarmee een luidspreker eenvoudig aan een muur kon worden bevestigd. Sinds de BEK 100, heeft Vogel's het assortiment uitgebreid met een breed scala aan bevestigingsoplossingen voor luidsprekers, televisies en andere AV-apparatuur. Het bedrijf is altijd blijven innoveren om te voldoen aan de veranderende behoeften van consumenten en de evolutie van AV-technologie zoals de sprong van grote en zware beeldbuistelevisies naar platte LCD en OLED televisies. Vogel’s maakt niet alleen producten voor consumenten maar heeft ook een breed assortiment voor de professionele wereld.

CEO Gerdi herinnert zich de beginjaren van het bedrijf levendig: “Mijn vader was altijd bezig met het verbeteren van de luidsprekerbeugels en het maken van nieuwe prototypes. Hij was heel vindingrijk en gebruikte allerlei materialen om zijn ideeën tot leven te brengen, zelfs soeplepels van mijn moeder en ons speelgoed waren niet veilig! Vroeger werd de kwaliteit door mijn vader zelf getest. Een beugel werd gemonteerd en hij ging er zelf met zijn volle gewicht aan hangen. Dat is natuurlijk veranderd.” 

Naast de focus op productinnovatie heeft Vogel's ook altijd duurzaamheid hoog in het vaandel gehad. Het bedrijf streeft naar duurzame productieprocessen, materialen en verpakkingen om een positieve impact op het milieu te maken. Ook heeft Vogel’s naar eigen zeggen oog voor de medewerkers van het bedrijf. Aandacht voor en investeren in collega's staan hoog in het vaandel.

Mijlpalen vijftig jaar Vogel's

Gedurende de afgelopen vijftig jaar heeft Vogel's vele mijlpalen bereikt. Zo introduceerde het bedrijf naast luidsprekerbeugels ook tv-beugels en oplossingen voor projectie- en audioapparatuur. Vogel's opende deuren voor export en breidde de aanwezigheid uit naar vele landen over de hele wereld. Inmiddels bestaat het bedrijf uit bijna 250 medewerkers wereldwijd, heeft het eigen vestigingen in Duitsland, Spanje, Benelux, Hong Kong en Nanjing. Het hoofdkantoor staat echter nog altijd op dezelfde plek in Eindhoven.

“Al die jaren is Vogel's een stabiele factor geweest in een snel veranderende markt voor televisies en AV-producten,” aldus Gerdi Vogels. “We blijven vooroplopen in innovatie en streven naar de hoogste kwaliteit om aan de behoeften van onze klanten te voldoen.”

Terwijl Vogel's het vijftigjarig jubileum viert, kijkt het bedrijf trots terug op de rijke geschiedenis van innovatie en kwaliteit. Vogel's heeft talloze iconische producten ontwikkeld, designprijzen gewonnen en toegewijde medewerkers mogen verwelkomen. Met de drive voor kwalitatieve oplossingen en productinnovaties, kijkt Vogel's uit naar wat ons de komende decennia gaat brengen.

MERK

EDITORS' CHOICE