NIEUWSGryphon

Gryphon Audio Diablo 333: nieuwe geïntegreerde versterker

Het Deense audiobedrijf Gryphon Audio Designs heeft een nieuwe geïntegreerde versterker genaamd Diablo 333 gelanceerd op de afgelopen High End audiobeurs in München. De Diablo 333 is de opvolger van de Diablo 300 die circa acht jaar geleden op de markt is gebracht. Naar verwachting komt de nieuwe versterker na de zomer op de markt.

Gryphon Audio Diablo 333

In de loop van acht jaar hebben fabricagetechnieken voor componenten en intensief technisch onderzoek bij Gryphon Audio Designs verbeterpunten geïdentificeerd voor de nieuwe Diablo 333 vergeleken met de Diablo 300. Het vermogen van de nieuweling is tien procent meer dan dat van zijn voorganger.Nieuwe ultrasnelle voorversterkertransistors leveren zowel betere muzikaliteit als superieure prestaties. Lees ook onze recensie over de Diablo 300.

Het ontwerp van de Diablo 333 volgt de welbekende ontwerpstijl van Gryphon Audio Designs. De driehoekige glanzende voorkant met 4,3-inch capacitief TFT-touchscreen doet denken aan de esthetiek die Gryphon-oprichter Flemming Rasmussen voor de Commander- en Apex-modellen heeft gecreëerd, net als de op maat gemaakte voeten die zorgen voor betrouwbare trillingsontkoppeling van de ondergrond.

Gryphon Audio Diablo 333: uitbreiding met phono-versterker of DAC-module

Net als bij de Diablo 300 kan de functionaliteit van de Gryphon Diablo 333 versterker worden uitgebreid met een optionele phono-versterker en een DAC-module. De Diablo heeft twee uitbreidingsslot aan de achterkant. De modules zijn volgens opgave van de fabrikant volledig opnieuw ontworpen voor het nieuwe model. Gryphon PS-3 phonotrap gebruikt een True Dual Mono Class A-topologie van input tot output, zonder negatieve terugkoppeling. Het circuit is gemaakt van discrete elementen. Vergulde, gebalanceerde Neutrik XLR-ingangen vervangen de cinch-aansluitingen die werden gebruikt in de phono-trapmodule voor de PS-2S-versterker van de vorige generatie. De belastingsweerstand voor het aan te sluiten element kan extern worden ingesteld met behulp van schakelaars, in tegenstelling tot de interne jumpers op de PS-2S-module. Het mm- of mc-element wordt geselecteerd via het Diablo 333-systeemmenu.

De nieuwe Gryphon DAC–3 is gebaseerd op de Sabre ES9039PRO DAC-chip van ESS Technology. Er zijn zeven door de gebruiker te selecteren digitale PCM-filters, evenals een volledige reeks digitale ingangen: USB-B, AES/EBU, coaxiale BNC en optische Toslink.

De Diablo 333 wordt geleverd met een massief aluminium afstandbediening.

Gryphon Audio Diablo 333: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Diablo 333 van Gryphon Audio Designs zal in oktober 2023 in de verkoop gaan. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE