NIEUWSMeridian

Meridian DSP9 Digital Active Loudspeaker luistersessies

Meridian heeft op High End München de DSP9 digital active loudspeaker gelanceerd, naar eigen zeggen "een meesterwerk van productontwerp en audiotechniek, technologie en prestaties". De luidspreker is gestoken in de iconische behuizing van de Britten, die tevens een nieuwe ontwerpsignatuur voor het bedrijf laat zien. Wie de set actieve speakers in huis haalt, mag rekenen op "een uitstekende getrouwheid, dynamiek en vermogen geschikt voor zowel bioscopen als luisterruimtes". Iets wat we op basis van de eerste indrukken kunnen beamen. Na een overweldigende bioscoopsessie met Perlisten speakers was het ook bij Meridian een deur verder namelijk goed toeven. 

"Meridian's doel is dat onze producten net zo mooi zijn om naar te kijken als eenvoudig in gebruik en geweldig om naar te luisteren", zegt John Buchanan, CEO van Meridian. "Een ontwerp waarin je geen moeite ziet: elegant, eenvoudig en krachtig. Met de DSP9 bereiken we de perfecte synthese van functie en vorm door onze holistische systeembenadering."

"De DSP9 is een kunstige evenwichtsoefening die ons in staat stelt om een prachtige esthetiek te creëren en tegelijkertijd de grenzen van audio engineering van wereldklasse te verleggen. We zijn verheugd om de DSP9 op High End München te lanceren en deze ongelooflijke luidspreker aan onze partners uit de hele wereld te tonen."

De Meridian DSP9 digital active loudspeaker is de tweede luidspreker die voortkomt uit Meridian's Extreme Engineering Programma, een resultaat van jarenlange investeringen in technologische innovaties. "Dat programma is gebaseerd op voortdurend onderzoek en expertise in het produceren van authentiek, natuurlijk en levensecht geluid en levert een prestatieniveau dat nooit eerder is bereikt met een luidspreker van deze omvang." Het laag dat we tijdens de demotracks hoorden en voelden heeft daar alvast een eerste idee van gegeven.

 
De DSP9 introduceert een prachtig nieuw uiterlijk voor Meridian luidsprekers. "We hebben met deze introductie de grenzen van kastontwerp en constructie verlegd door gebruik te maken van de geometrie van de ellips om vanuit elke hoek een visueel verbluffende esthetiek te creëren die ook akoestische voordelen biedt."

"Er is geavanceerde techniek gebruikt om de opvallende gebeeldhouwde buitenlijnen en de verfijnde driedimensionale ruimten in de kast te creëren om de prestaties te verbeteren. De kromming van de buitenkant minimaliseert ook ongewenste diffractie van het geluid dat door de driver units wordt geproduceerd."

"De DSP9 luidspreker is onmiskenbaar Meridian," zegt Natalie Reynolds, productmanager bij Meridian. "Het is een krachtpatser die kippenvelmomenten oplevert dankzij een ongelooflijke dynamiek, een volledige frequentierespons en een enorme belastbaarheid. Hij is ook esthetisch verbluffend en introduceert een gloednieuw iconisch ontwerp; de schoonheid zit hem in de eenvoud."

De DSP9 bevat diverse nieuwe innovaties van het Britse bedrijf, waaronder Atlas Software Core, Precision Sonic Transport, het R1 Electronics Platform, Next Generation Drive Units en Force-balanced bass configuration. "Met Meridian's expertise in psycho-akoestiek en diepgaande ervaring in digitale signaalverwerking, beschikt de DSP9 over een reeks Meridian eigen technologieën, die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de luidspreker een uitzonderlijke luisterervaring levert in alle omgevingen."

De Meridian technologieën die voor de DSP9 worden ingezet zijn onder meer Digital Precision, Q-Sync, True Link, True Time, E3 Bass, Image Focus +, Pro-Active Bass, Pro-active Thermal, FFA, Free-Q, Perfect Balance en BSM. De DSP9 biedt verder een eenvoudige instelling en bediening via het Meridian B-Link Bluetooth apparaat, IR, USB, RS232, of met een Meridian Controller product. Een IA21 analoge ingangsmodule wijzigt de functionaliteit van de DSP9, zodat hij kan worden gevoed door elk niet-Meridian product of systeem met een gebalanceerde of ongebalanceerde analoge lijnuitgang.


EDITORS' CHOICE