NIEUWS

Overzicht en wetenswaardigheden over de televisies van 2023 op onze zusterwebsite TechFi

De meeste fabrikanten van televisies hebben hun plannen en modellen voor 2023 bekend gemaakt. In de afgelopen maanden hebben Hisense, Sony, Philips en Sony presentaties gehouden en hun modellen getoond en toegelicht. Fabrikanten van televisies vervangen hun modellen doorgaans sneller dan audiofabrikanten en het bijhouden van de ontwikkelingen op televisiegebied kan dus iets meer moeite kosten. Onze zusterwebsite TechFi heeft alle trends van 2023 op een rijtje gezet. Dit is goed leesvoer voor wie de weg dreigt kwijt te raken in televisieland.

2023 TV's: de belangrijkste trends

Om met de deur in huis te vallen: heel revolutionaire ontwikkelingen zijn er niet bij de 2023 TV's. De uitzondering is de forse toename in helderheid bij de toptoestellen met QD-OLED en WOLED techniek. Die gaat met respectievelijk 30 en tot wel 70 procent omhoog.

De hogere helderheid is vooral voor een intensere beleving van HDR films en series van belang. Ook maakt het kijken bij (fel) daglicht prettiger. Deze ontwikkeling vindt naast bij OLED ook plaats bij LED LCD televisies. Die gebruiken bij de nieuwe generatie vaker miniled backlights, met meer zones. Zeker bij de topmodellen worden soms flinke stappen gezet, maar ook bij lager gepositioneerde TV's sijpelen de verbeteringen op dit vlak door. Zo krijgen die steeds vaker zo’n fald backlight, dat niet lang geleden aan het meest luxe segment was voorbehouden. ...

Lees het hele artikel op TechFi.nl.


EDITORS' CHOICE