NIEUWSGrimm Audio

Grimm Audio MU2: streamer met DA-converter en voorversterkerfuncties, te zien op HEM

Het Nederlandse audiobedrijf Grimm Audio heeft een nieuwe netwerkspeler onthuld genaamd MU2. De nieuwe MU2 heeft een DA-converter aan boord en ook een tweetal analoge ingangen naast digitale ingangen. Grimm heeft ook een hoogwaardige volumeregeling ingebouwd zodat de MU2 als voorversterker gebruikt zou kunnen worden. Nieuwsgierig? Grimm zal de MU2 demonstreren op de beursvloer van de High End audiobeurs in München die komende donderdag van start gaat.

Grimm Audio MU2

Op de High End München show introduceert de Nederlandse fabrikant Grimm de gloednieuwe MU2 muziekstreamer aan het audiofiele publiek. De MU2 is een zusterproduct van de eerdere MU1 (lees ook onze recensie over de Grimm Audio MU1). De MU2 biedt dezelfde functionaliteit met geïntegreerde Roon Labs Core en End Point, maar de MU2 heeft analoge in plaats van digitale uitgangen.

De ingebouwde DA-converter, genaamd Major DAC, heeft een baanbrekend discreet ontwerp dat optimaal gebruik maakt van de eigen uiterst nauwkeurige FPGA-bord en klokoscillator met ultralage jitter. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Grimm Audio. Na de DA-converter zorgt een op relais gebaseerde analoge volumeregeling en de aanwezigheid van analoge ingangen ervoor dat de MU2 de echte 'hub' wordt van elk klassiek hifisysteem voor zowel digitale als analoge bronnen.

Grimm Audio is present op de High End München die plaatsvindt van 18 tot 21 mei 2023 in demoruimte E216, Atrium 4.2. Grimm belooft bezoekers te zullen verrassen met een unieke afspeelopstelling die anders is dan al het andere op de beursvloer.

Grimm Audio MU2: prijs en leveringsinformatie

De eerste leveringen van de Grimm Audio MU2 zullen naar verwachting in de loop van oktober 2023 gaan plaatsvinden. De verkoopprijs is bepaald op net geen 18.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE