Musical Fidelity toont geïntegreerde versterker Nu-Vista 800.2 op HEM

Musical Fidelity heeft een nieuwe geïntegreerde vesterker getoond aan het publiek op de High End audiobeurs in München. De nieuwe versterker is krachtig en zwaar en heet Nu-Vista 800.2. In de voortrappen zitten kleine buizen. We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen en ook prijsinformatie moet nog bekend worden gemaakt.

Musical Fidelity Nu-Vista 800.2

De nieuwe Nu-Vista 800.2 is de opvolger van de Nu-Vista 800 die alweer in 2013 op de markt is gekomen. De versterker is groot en zwaar, d.w.z. 483 x 187 x 510 millimeter en 41 kilogram. Het hoge gewicht wordt mede veroorzaakt door de dual mono opbouw en de twee aparte ringkerntransformatoren voor de eindtrappen. Het opgegeven vermogen is 330 Watt aan acht Ohm en 500 Watt aan vier Ohm. Het frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 30 kHz.

Musical Fidelity heeft zich louter geconcentreerd op analoge schakelingen en de Nu-Vista 800.2 heeft dan ook geen digitale ingangen. De behuizing is gemaakt van massieve en dikke aluminium panelen. Volgens de ontwerpers is de behuizing zodanig gesloten dat magnetische en elektrische invloeden van buitenaf geen kans krijgen om in de kast te komen. De halfgeleiders van de eindtrappen (vijf per kanaal) hebben ieder nog een eigen buffercondensator voor onmiddellijke stroomtoevoer als daar om gevraagd wordt.

De ontwerpers hebben de voortrappen voorzien van zogenoemde Nuvistor buisjes. Dit zijn relatief kleine en energiezuinige buizen die ook nog eens een hoge betrouwbaarheid hebben. De voordelen van buizen en halfgeleiders worden gecombineerd onder de kap van de Nu-Vista 800.2.

We weten nog niet wanneer de levering van de Nu-Vista 800.2 gaat beginnen. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE