NIEUWSIsoAcoustics

IsoAcoustics lanceert de Aperta Sub XL-isolator voor grote subwoofers en hij is te zien op HEM

De Canadese fabrikant IsoAcoustics heeft een speciale onderlegger gemaakt genaamd Aperta Sub XL die is gemaakt om zware subwoofers op te zetten. De Aperta Sub XL is geschikt voor subwoofers tot een gewicht van 72,5 kilogram. IsoAcoustics zal de Aperta Sub XL meenemen naar de High End audiobeurs in München.

IsoAcoustics Aperta Sub XL

IsoAcoustics heeft circa twee jaar gelden de Aperta Sub uitgebracht, een onderlegger voor subwoofers tot een gewicht van 36,3 kilogram. Nu komt de Canadese fabrikant met de Aperta Sub XL, en onderlegger voor grotere en zwaardere subwoofers, t.w. tot 72,5 kilogram. De Aperta Sub XL beheert volgens de ontwerpers het uitdagende lage frequentiespectrum en stelt grote subwoofers in staat om op hun best te presteren. Het subtiele ontwerp staat de voeten van de subwoofer niet in de weg en blijft visueel ingetogen terwijl het volledige potentieel van de luidspreker wordt ontketend. Tapijtschijven voor het plaatsen van de subwoofer op vloerbedekking zijn inbegrepen.

Wat is precies het nut van een onderlegger onder een subwoofer? Hoe groter een subwoofer is, hoe lager hij kan gaan... en hoe lager hij gaat gaan, hoe meer akoestische isolatie ze nodig hebben. De lucht moet immers trillen en niet de vloer waar de subwoofer op staat. De Aperta Sub XL brengt de gepatenteerde IsoAcoustics-isolatietechnologie naar grotere subwoofers tot 72,5 kilogram. Het is niet eenvoudig om de kracht van zulke machtige luidsprekers te temmen, maar IsoAcoustics slaagde erin voort te bouwen op het ontwerp van de Aperta Sub voor kleinere subwoofers om zwaardere modellen perfect te ondersteunen. Door de distributie van lage frequenties zorgvuldig te beheren, behoudt de Aperta Sub XL het vermogen van de subwoofer terwijl ongewenste neveneffecten worden verzacht, hetgeen leidt tot een helderder, meer gedefinieerd geluid.

Net als zijn kleinere broer of zus, ontkoppelt de IsoAcoustics Aperta Sub XL de subwoofer van het ondersteunende oppervlak. De speciaal ontworpen interne isolatoren absorberen de energie die anders naar de onderliggende structuur zou worden overgedragen en verstoringen van het geluidsbeeld veroorzaken. Het zorgt er ook voor dat die energie niet reflecteert en teruggeleid wordt naar de subwoofer, waar het versmering kan veroorzaken. Het resultaat is een opmerkelijke verbetering in termen van helderheid en definitie - sonische eigenschappen die bijzonder moeilijk te vinden zijn in het lage frequentiespectrum.

Het ontwerp van de IsoAcoustics Aperta Sub XL is even slim als subtiel. Het ondersteunt en ontkoppelt de subwoofer discreet zonder veel aandacht te trekken. Aangezien de meeste subwoofers worden geleverd met voetjes in alle vier de hoeken, gebruikt de Aperta Sub XL de ruimte tussen de voetjes om contact te maken, een belangrijke ontwerpbeslissing aangezien de isolatoren directioneel zijn om de energie van de luidspreker op de as te houden.

De Aperta Sub XL wordt geleverd met optionele tapijtschijven die de sub indien nodig in tapijtoppervlakken verankeren. De Aperta Sub XL meet 368 x 406 x 37 millimeter.

IsoAcoustics op High End München

IsoAcoustics zal de Aperta Sub XL tonen op de komende High End audiobeurs in München van 18 tot en met 21 mei 2023 in het MOC in München, Duitsland. Bezoekers kunnen IsoAcoustics vinden in Atrium 4.2 F210 en luisteren naar de producten van het bedrijf in actie. De presentaties bevatten A/B-demonstraties met GAIA-isolatoren op Focal Scala Utopia Evo-luidsprekers, waarbij het aanzienlijke geluidsverschil tussen GAIA-isolatoren en de fabrieksvoeten van de luidsprekers wordt gedemonstreerd.

IsoAcoustics Aperta Sub XL: prijs en leveringsinformatie

De Aperta Sub XL is leverbaar vanaf juni 2023. We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar louter ter indicatie kunnen we melden dat een prijs van 190 dollar staat vermeld in het persbericht van IsoAcoustics. Mogelijk zal de prijs in Europa iets hoger zijn door wisselkoersschommelingen, transportkosten, eventuele invoerheffingen en het lokale BTW-tarief.

MERK

EDITORS' CHOICE