NIEUWSTechnics

Technics SL-1500C-W: some like it white

Het Japanse audiomerk Technics heeft een witte versie van zijn bekende draaitafel SL-1500C aangekondigd. Afgezien van de witte kleur van de bovenplaat is er niets gewijzigd.

Technics SL-1500C-W: witte direct-drive draaitafel

De nieuwe matwitte uitvoering van de bestaande draaitafel van Technics SL-1500C wordt geleverd met een voorgemonteerd mm-element van Ortofon type 2M Red. De armkop is gemonteerd met de welbekende eenvoudige bajonetverbinding. Ondertussen voorkomt een automatische toonarmlift onnodige slijtage van de naald en het vinyl aan het einde van het afspelen van een plaat.

Net als bij de zwarte en zilveren varianten heeft de witte SL-1500C een conventionele phono-uitgang met een geïntegreerde phono-versterker, die wel of niet gebruikt kan worden, zodat de SL-1500C kan worden aangesloten op actieve luidsprekers of rechtstreeks op een versterker zonder speciale draaitafelingang.

Verder heeft de draaitafel een direct drive-motor zonder ijzeren kern in combinatie met geavanceerde motorbesturing voor optimale rotatienauwkeurigheid. De draaitafel profiteert ook van een tweelaags plateau met een solide tweelaags chassis op basis van gegoten aluminium.

De nieuwe witte versie van de SL-1500C is vanaf mei 2023 verkrijgbaar voor net geen 1.200 euro.


EDITORS' CHOICE