NIEUWSFocal

Focal Theva: nieuwe productlijn van luidsprekers

De Franse luidsprekerfabrikant Focal heeft een nieuwe productlijn van luidsprekers gelanceerd genaamd Theva. De productlijn bestaat uit zes modellen en zou zowel liefhebbers van tweekanaals als meerkanaals geluid moeten behagen. De nieuwe luidsprekers zullen in de loop van deze maand in de winkel komen te staan.

Focal Theva

De Theva productlijn komt als vervanging van de Chora productlijn die sinds 2019 op de markt is. De nieuwe serie begint bij de Theva N°1, een compacte monitorluidspreker en Theva N°2 drieweg vloerstaander. Deze laatste heeft een ultradun profiel en luidsprekerdrivers van vijf inch (13 centimeter). De volgende in de rij is de Theva N°3 drieweg vloerstaander, die ook verkrijgbaar is in Theva N°3-D-smaak, die een naar boven gerichte driver in de bovenkant heeft gemonteerd Dolby Atmos-taken. De tweeweg Theva Center-centerluidspreker is ook beschikbaar voor filmdialogen, terwijl de slanke Theva Surround is ontworpen voor de achterkanalen.

De Theva modellen zijn voorzien van Focal's exclusieve Slate Fiber-luidsprekerdrivers, die gerecyclede koolstofvezel bevatten en een dynamisch, rijk en gebalanceerd geluid beloven. Deze werken samen met de TNF-tweeter van Focal. De vloerstaande luidsprekers (en optionele luidsprekerstatieven voor de Center en N°1) hebben gekantelde voetstukken voor optimale Time Alignment.

Aan de achterkant bevindt zich een baspoort. Verder is het ontwerp voorzien van metalen gezeefdrukte ringen om de luidsprekerdrivers te omlijsten. De koper kan kiezen uit drie uitvoeringen, t.w. zwart, donker hout en licht hout. Dat geldt niet voor de Theva Surround, want die wordt alleen in een zwarte uitvoering geleverd.

Focal Theva: prijzen en beschikbaarheid

Alle modellen zullen in de loop van deze maand in de winkel komen te staan. De adviesprijzen zijn als volgt.

Theva N°1:                          359 euro per stuk
Theva N°2:                          749 euro per stuk
Theva N°3:                          849 euro per stuk
Theva N°3-D:                      999 euro per stuk
Theva Center:                     399 euro per stuk
Theva Surround:                 399 euro per stuk
Theva Vestia Stand:           199 euro per paar
Theva Vestia Center Stand: 99 euro per stuk

MERK

EDITORS' CHOICE