NIEUWS

De voordelen van sim only

Gastauteur | 29 maart 2023 | Fotografie Gastauteur

In de huidige tijd heb je aan alleen een telefoon niet genoeg. Een abonnement bij een smartphone of een los sim only-abonnement is nodig om te kunnen bellen, sms'en en internetten. Het gebruiken van sim only brengt een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is de lagere kostenpost. De abonnementen sim only zijn vaak goedkoper dan een toestel met een abonnement. Dit komt voornamelijk doordat je niet de kosten hebt voor een nieuw toestel. Waar je maandelijks bij een smartphone plus abonnement hoge kosten hebt, is dit bij alleen een maandelijkse sim only een stuk lager.

Meer keuzes en meer flexibiliteit

Wat sim only nog meer te bieden heeft is een zeer groot aanbod. Er zijn allerlei sim only-abonnementen beschikbaar. Je hebt de keuze in provider, budget en behoeftes. Bij je behoeftes kun je denken aan de duur van de looptijd, meer of minder belminuten en de grootte van de internetbundel. Zo’n bundel kan van 500 mb tot onbeperkt internet gaan.

Naast deze keuzevrijheid is het hebben van meer flexibiliteit ook een groot voordeel. Bij een sim only heb je de mogelijkheid om maandelijks op te zeggen of over te stappen. Geen lange contracten, maar switchen wanneer je wil.

Upgraden van smartphone mogelijk

Tegenwoordig komen nieuwe smartphones of vernieuwde versies heel snel achter elkaar aan. Met een sim only kun je de smartphone upgraden wanneer je maar wilt. Je bent namelijk niet verbonden aan één telefoon. Je kunt de sim verwisselen op elk moment. Dit is in meerdere situaties handig.

Als jij een verouderde smartphone hebt kun je een nieuwe kopen, maar de sim only behouden. Daarbij hebben sommige mensen voor hun werk de beste versies nodig. In dat geval kun je snel blijven upgraden zonder dat je telkens een nieuw abonnement hoeft aan te sluiten. 

Het voornaamste verschil is de kostenbesparing

Zo beschikt een sim only-abonnement over een aantal belangrijke voordelen. Een groot aanbod aan keuzes, het beschikken over meer flexibiliteit en de mogelijkheid om een smartphone gelijk te kunnen upgraden. Dat zijn drie mooie voordelen van een sim only. Het voornaamste verschil met het traditionele abonnement dat we kennen is de kostenbesparing. Per maand zul je minder uitgeven aan een sim only dan bij een traditioneel abonnement. Wanneer je tevreden bent over een smartphone kun je deze lang gebruiken met hetzelfde sim only-abonnement of tussentijds een nieuwe sim only afsluiten. Zo is het gebruik van sim only ook een echte aanrader voor een persoon die een zeer duurzame keuze wilt maken.


EDITORS' CHOICE