NIEUWSLuxman

De C-10X is de nieuwe vlaggenschip voorversterker van Luxman

Het Japanse Luxman heeft een nieuwe voorversterker aangekondigd genaamd C-10X. De nieuwe C-10X zal het model C-900u gaan vervangen die alweer sinds 2013 op de markt is. Voorversterker C-10X zal worden opgenomen in de jubileumreeks van Luxman-componenten, gewijd aan het honderdjarig bestaan van het bedrijf in 2025.

Luxman C-10X

De Luxman C-10X voorversterker is gemaakt volgens de nieuwste technische inzichten van Luxman..Dit omvat o.a. de nieuwste versie van ODNF-u-technologie (Only Distortion Negative Feedback-ultimate, genaamd LIFES 1.0 in 2021) en de nieuwe LECUA-EX 192-staps elektronisch gestuurde verzwakker in het volumeregelingscircuit, die geluidsverslechtering minimaliseert, vooral bij lage volumeniveaus. De C-10X lijkt het perfecte gezelschap te gaan worden voor Luxman’s eindversterker M-10X.

De Luxman C-10X voorversterker is volledig gebalanceerd uitgevoerd, van ingang tot uitgang. De gemonteerde toonregeling kan volledig worden omzeild. Aan boord bevinden zich uitsluitend analoge schakelingen. Er zijn drie gebalanceerde stereo-ingangen voorzien van XLR-connectoren van Neutrik-kwaliteit en drie ongebalanceerde cinch-ingangen. Verder heeft de C-10X twee analoge stereo uitgangen, ieder voorzien van een paar XLR-aansluitingen en cinch-aansluitingen.

We weten nog niet wanneer de verkoop en levering in de Benelux zal gaan beginnen. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE