NIEUWS

De Blaupunkt TT 100 TX platenspeler draagt muziek over via Bluetooth (of via een cinchkabel)

Het Duitse Blaupunkt heeft de TT 100 TX gelanceerd, een betaalbare platenspeler die muziek kan uitvoeren via bluetooth of via een gewone cinch-kabel. De ingebouwde phono-versterker kan overbrugd worden. Een mm-element van Audio-Technica is voorgemonteerd.

Blaupunkt TT 100 TX

Feitelijk hoeft de gebruiker alleen een draadloze hoofdtelefoon te bezitten om naar een draaiende plaat op de TT 100 TX te luisteren. De Blaupunkt TT 100 TX combineert volgens de fabrikant het beste uit de wereld van platen met moderne technologie, maar gebruiksgemak lijkt voorop te staan. Het aluminium draaiplateau draait 33 of 45 rondjes per minnut. Blaupunkt heeft een mm-element van Audio-Technica gemonteerd.

Natuurlijk kan de TT 100 TX ook gewoon met een cinch-kabel worden aangesloten. De ingebouwde phono-versterker kan desgewenst overbrugd worden.

De instelbare anti-skating functie van de draaitafel vermindert vervorming en voorkomt eenzijdige slijtage van de platen. Aan het einde van de plaat stopt het draaiplateau zodat de plaat niet nodeloos rondjes blijft draaien.

De hoogwaardige gegoten aluminium constructie van de draaitafel en het chassis geeft de TT 100 TX een hoge mate van stijfheid. De trillingsdempende voetjes, de veerbelaste behuizing en het hoge gewicht van de draaitafel zorgen volgens de fabrikant voor een aangenaam rustige loop. De snelheidsafwijking is niet hoger dan circa 0,1 procent.

De afmetingen van de zwarte Blaupunkt TT 100 TX zijn 432 x 363 x 124 mm (B x D x H) en hij wordt geleverd met een stopkap. De adviesprijs is net geen 200 euro.


EDITORS' CHOICE