NIEUWSApple

Altijd goed geluid in huis met de HomePod 2023 van Apple

Gastauteur | 05 maart 2023 | Fotografie Gastauteur | Apple

Als je thuis je favoriete film of serie kijkt of naar muziek luistert, is het natuurlijk belangrijk dat je goed geluid hebt zodat je er helemaal in opgaat. Er zijn zoveel verschillende soorten speakers te koop dat het soms lastig is om de juiste te kiezen. Apple lanceerde eerder dit jaar de nieuwste generatie van de HomePod: een speaker die ook voor jou heel geschikt kan zijn als homecinemaset. In dit artikel lees je waarom.

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Wat is de HomePod 2023?

De HomePod 2023 is een slimme speaker die je via stemassistent Siri bedient. Je kan Siri vragen stellen, bijvoorbeeld hoe laat het is, of opdrachten geven, bijvoorbeeld om iemand op te bellen.

Je kan de luidspreker ook gebruiken als slim apparaat en onder andere instellen dat de verwarming of het licht automatisch aangaan als je thuiskomt. Je kan ook je andere slimme apparaten koppelen en ze zo via de HomePod bedienen. De eerste HomePod werd in 2017 geïntroduceerd.

Hoge geluidskwaliteit

De slimme luidspreker van Apple staat bekend om de hoge kwaliteit van het geluid en dat is bij de nieuwste HomePod niet anders. Hij heeft een woofer die lage tonen goed weergeeft en vijf tweeters voor de hoge tonen. Het frequentiebereik is maar liefst 20 tot 20.000 Hz. Dit is het bereik van het menselijk gehoor. Je hoort dus alle tonen terug en hebt daardoor een optimaal geluid.

De speaker geeft ook diepe bastonen weer. Dit zijn krachtige tonen, die de actie in je favoriete film of serie of het drumstel van de band die je favoriete muziek speelt nóg indrukwekkender laten klinken. Bastonen worden in alle richtingen verspreid. Hierdoor komen de klanken vooral in een grotere ruimte goed tot hun recht.

Ruimte-inschatting

De HomePod 2023 is uitgerust met de zogenoemde ruimte-inschatting technologie. Dat betekent dat hij inschat hoe groot de ruimte is en hoe deze is ingericht en daar het geluid op aanpast. Een andere handige functie is computational audio. Dit houdt in dat het geluid in real-time wordt geanalyseerd en zo nodig wordt aangepast of verbeterd. Zo ben je thuis dus altijd verzekerd van goed geluid.

Bluetooth

De slimme speaker is compatibel met Bluetooth waardoor je hem aan je iPhone, iPad of televisie kan koppelen. Daar heb je alleen internet voor nodig. Het beste kun je twee HomePods aan je televisie koppelen. Dat is wel even een inverstering, maar de basgeluiden zijn dan zo diep dat je in een kleine ruimte soms geen subwoofer meer nodig hebt voor goed geluid. De nieuwe HomePod ondersteunt Dolby Atmos. Dit is een techniek die het geluid weergeeft alsof je in de bioscoop zit in plaats van in je eigen woonkamer.

Wat kost de HomePod?

De HomePod heeft een mooi en compact design zodat je hem overal neer kan zetten. Hij is met een prijskaartje van € 349,- niet goedkoop. Maar daar krijg je wel een homecinema set met veel handige functies en een geweldig geluid voor terug.


EDITORS' CHOICE