NIEUWSMelco

Melco Audio N1-S38: hoogwaardige streamer met SSD van 3,84 TB aan boord

Het Japanse Melco Audio heeft een nieuwe vlaggenschip streamer gelanceerd genaamd N1-S38. De N1-S38 is een op SSD gebaseerde digitale muziekbibliotheek en biedt volgens de fabrikant de beste geluidsprestaties in de geschiedenis van het bedrijf. De levering gaat in de loop van deze maand beginnen.

Melco N1-S38

Volgens de fabrikant is de N1-S38 geen aanpassing of herziening van de bestaande apparaten. De N1-S38 is naar eigen zeggen volledig opnieuw ontwikkeld op basis van de jarenlange ervaring van Melco. De innovaties zijn omvangrijk en hebben betrekking op zowel de gehele apparaatarchitectuur, het moederbord met zijn grotere geheugen als de krachtigere processor voor meer kracht.

Het volledig nieuw ontwikkelde moederbordplatform is verpakt in een nieuw type chassis en behuizing. Andere details die zijn geïnstalleerd om aan de referentieclaim te voldoen, zijn een grote, nieuw ontwikkelde ringkerntransformator, die op zijn eigen subchassis is gemonteerd, en de forse condensatorbank. Een audiospecifieke, op maat ontworpen SSD van 3,84 TB maakt rechtstreeks verbinding met het datapad zonder tussenkomst van een RAID-controller. Uiteraard kan ook muziek vanaf een NAS worden afgespeeld. De nauwkeurige interne klokken komen van de gerenommeerde Japanse precisiefabrikant NDK, net als bij het vorige referentiemodel N10-S38. Nieuw is dat de N1 de mogelijkheid biedt om externe klokken met een kloksnelheid van 10 MHz aan te sluiten. De N1-S38 heeft ook een SFP-poort voor directe glasvezelverbinding.

De N1-S38 heeft een compacte behuizing. De stabiele constructie heeft een nieuwe stijl gekregen. In het midden bevindt zich een robuuste drie millimeter dikke roestvrijstalen voetplaat om ongewenste trillingen te minimaliseren. Aan de overige vijf zijden is een nauwkeurig bewerkte en tweekleurige aluminium behuizing gemonteerd, variërend in dikte van twee millimeter tot een royale vijf millimeter. Het voorpaneel is voorzien van een uniek Melco-logo gegraveerd met een speciale techniek. De esthetiek zet zich voort in de contrastrijke hoeken van de kast, die ook zijn vervaardigd uit massief aluminium.

Het frontpaneel is voorzien van de bekende Melco bedieningsknoppen, een goed afleesbaar OLED-display en een USB-poort. De laaggelegen roestvrijstalen bodemplaat van de N1-S38 en de daarop gebaseerde chassisconstructie zorgen voor een laag zwaartepunt en voorkomen dat ongewenste resonanties het gevoelige muzieksignaal verstoren.

Zoals alle digitale muziekbibliotheken van Melco, wordt ook de N1-S38 met de hand gemaakt in Japan.

Melco Audio N1-S38: prijs en leveringsinformatie

De nieuwe N1-S38 is vanaf maart 2023 verkrijgbaar in zwart of zilver voor een adviesprijs van 14.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE