De DAC-module voor de Audio Research I/50 Integrated is nu leverbaar

Het Amerikaanse Audio Research heeft in de herfst van september 2021 de I/50 Integrated aangekondigd, een geïntegreerde buizenversterker die inmiddels in verschillende hippe kleuren verkrijgbaar is. De destijds aangekondigde DAC-module is na enige vertraging ook beschikbaar gekomen en kan vanaf nu geleverd worden. De I/50 krijgt daarmee ook digitale ingangen.

Audio Research I/50 Integrated DAC-module

Wereldwijde uitdagingen op het gebied van elektronische onderdelen hebben de engineers van Audio Research tijdens de ontwikkeling van de DAC Module voor de Audio Research I/50 Integrated aardig in de weg gezeten. Het originele ontwerp kon daardoor helaas zo de prullenbak in. Maar na de nodige prototypes is het definitieve ontwerp eindelijk door alle testfases heen gerold en in productie genomen.

De vertraging had ook een voordeel. Het ontwikkelteam van Audio Research heeft alles uit de kast kunnen halen om van deze DAC een bijzonder kunststukje te maken. Helaas heeft de netwerkaansluiting en ingebouwde streamingfunctionaliteit die eerder nog op de blauwdruk stond het eindproduct niet gehaald, simpelweg omdat de ontwerpers het fysiek niet passend kregen. Dat heeft dan weer als voordeel dat de prijs van de DAC Module wel een stukje lager is komen te liggen. En zonder streaming-functionaliteit kan de I/50 Integrated ook geen last van updateritis of haperende software krijgen.

De DAC-module heeft een optische en coaxiale aansluiting. De USB-B aansluiting kan ook hires bestanden afspelen. De coaxiale digitale aansluiting ondersteunt een maximale resolutie van 192 kHz. De optische ingang gaat tot 48 kHz. Zoals gezegd, de USB ingang gaat met een maximale PCM resolutie van 384 kHz net een stukje verder en ondersteunt bovendien ook DSD64, DSD128 (DSD1x en DSD2x), DoP64 en DoP128. Toegift is de bluetooth-ontvanger om snel, draadloos muziek te kunnen streamen naar de I/50. Klankmatig is een externe streamer natuurlijk altijd een betere keuze, maar bluetooth-connectiviteit kan gewoon heel handig zijn.

Met de I/50 heeft Audio Research een volledig in eigen huis ontwikkelde en vervaardigde versterker gebouwd in een voor Audio Research beduidend lager prijssegment. Volgens de importeur gaat er later dit jaar wellicht nog een broertje en zusje komen, mogelijk in de vorm van een losse voor én eindversterker maar op dit moment is daar nog niets met zekerheid over te zeggen.

Audio Research I/50: prijs en leveringsinformatie

De I/50 met ingebouwde DAC Module heeft een adviesprijs van 8.290 euro. De DAC-module is ook als losse module leverbaar zodat deze achteraf ingebouwd kan worden. In dat geval heeft de I/50 DAC Module een adviesprijs van 1.490 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE