Audio Research I/50 Integrated: geïntegreerde buizenversterker in verschillende hippe kleuren

Het Amerikaanse audiobedrijf Audio Research heeft de I/50 Integrated aangekondigd, een geïntegreerde buizenversterker. De I/50 Integrated onderscheidt zich van zijn concurrenten vanwege het feit dat hij leverbaar is in verschillende hippe kleuren. Optioneel kan een DAC-module of phono-trap worden ingebouwd.

Audio Research I/50 Integrated: oude techniek in een hippe verpakking

De producten van het in de VS gevestigde Audio Research zijn zonder uitzondering voorzien van buizen. Buizentechniek heeft een conservatief imago maar Audio Research wil met de I/50 Integrated kennelijk een nieuw publiek aanspreken. De nieuwe I/50 is leverbaar in verschillende moderne kleuren. Maar afgezien van het nieuwe ontwerp, levert het apparaat voor het overige de klassieke deugden van de Amerikaanse fabrikant.

Afgezien van de kleurstelling heeft de I/50 Integrated de bekende vorm van de buizenversterkers van het bedrijf. De hoekige basis draagt hier de zeer prominente getrapte buizen van de versterker, waarachter, op een bekende manier, de enorme voeding is verborgen in een behuizing van plaatstaal en voorzien van talloze gaten voor optimale ventilatie.

Het meest opvallende kenmerk van de nieuwe Audio Research I/50 Integrated is echter dat de behuizing van het chassis wordt aangeboden in een grote verscheidenheid aan kleuren, en dat betekent niet de gebruikelijke selectie in zwart of zilver, die overigens ook nog worden aangeboden. Een latere vervanging van de gekleurde chassiskap is overigens niet mogelijk.

De Audio Research I/50 Integrated heeft twee paar gematchte Sovtek 6550WE Power Tetrodes (buizen) aan boord die gezelschap krijgen van een drietal buizen van het type 6922. Twwe daarvan vormen de driver stage terwijl de derde de input stage verzorgt. Het opgegeven vermogen is 50 Watt per kanaal. Voor het aansluiten van de luidsprekersystemen is een paar schroefklemmen voor 4 en 8 Ohm beschikbaar. Een 3.5mm Jack uitgang maakt de liefhebber van de betere hoofdtelefoon gelukkig.

Audio Research I/50 Integrated: ingangen en opties

De Audio Research I/50 Integrated is standaard uitgerust met analoge ingangen, t.w. drie cinch-ingangen en  één gebalanceerde ingang in de vorm van XLR. Optioneel kan een phono-trap worden geplaatst die geschikt is voor zowel mm-elementen als mc-elementen. Ook zal er naar verluidt vanaf 2022 een DAC-module beschikbaar moeten zijn, maar daarover is op dit moment nog geen informatie beschikbaar. De modules vinden hun plaats in het audiomoduleslot van de Audio Research I/50 Integrated, waarbij de installatie altijd moet worden uitgevoerd door een gelicentieerde servicepartner van Audio Research.

Audio Research I/50 Integrated: prijs en leveringsinformatie

De eerste leveringen zullen naar verwachting plaats gaan vinden in oktober 2021. De adviesprijs is 6.790 euro. De optionele phono-module heeft een gain van 42 dB. Met ingebouwde phono-module kost de Audio Research I/50 7.590 euro. Als de phono-module nadehand ingebouwd zou worden kost dat 990 euro. De klant kan kiezen tussen de kleuren Black, Silver, White, Blue, Red en Gold.


EDITORS' CHOICE