Dan Clark Audio Corina Reference: nieuwe elektrostatische vlaggenschip hoofdtelefoon

De Amerikaanse hoofdtelefoonbouwer Dan Clark Audio heeft een nieuwe elektrostatische hoofdtelefoon uitgebracht genaamd Corina Reference. De nieuwe Corina Reference is het nieuwe vlaggenschip van de vloot van hoofdtelefoons van het Amerikaanse merk. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt. Afgaande op de informatie op de website van de fabrikant zal dit een prijs uitgedrukt in vier cijfers zijn.

Dan Clark Audio Corina Reference

De Corina Reference is de opvolger van het eveneens elektrostatische model Voce, die overigens nog steeds kan worden gekocht. Tijdens het ontwerp van de Corina Reference wilden de ontwerpers van Dan Clark Audio (DCA) de prestaties op vlaggenschipniveau verbeteren en heeft het ontwerpteam zich lieten inspireren door DCA's huidige topproducten.

De Corina Reference is uitgerust met drivers van 88 millimeter, die beschikken over een nieuw spansysteem dat de membraanspanning en spanningsuniformiteit verhoogt voor meer consistente. Naar eigen zeggen zijn de drivers beter op elkaar afgestemd om de hoogste consistentie tussen units te garanderen.

Het team heeft zich volgens de fabrikant met name laten inspireren door het magnetostatische model Expanse, vooral door de naar eigen zeggen sonisch omhullende soundstage. De Expanse is echter geen elektrostaat. De Voce is wel een elektrostaat en deze is een beetje als vertrekpunt voor de Corina Reference is gebruikt. De Corina Reference belooft een breder en dieper geluidsbeeld, een dieper laagfundament en een vloeiender, rijker middenbereik in dezelfde geest als de Expanse.

De bedrijfseigen techniek genaamd Acoustic Metamaterial Tuning System is met de bouw van de Corina Reference voor het eerst toegepast in een elektrostatische ontwerp. DCA geeft een frequentiebereik op als volgt: “Ja (vlak tot 6 Hz)”. Hmmm. We veronderstellen dat het wel goed zit met het frequentiebereik van de Corina Reference. Het gewicht is 465 gram en de bouw en vorm, inclusief de titanium hoofdband die eerder is gebruikt in de modellen Stealth en Expanse en vernieuwde oorkussens, is zodanig dat een lange luistersessie niet tot vermoeidheid zal leiden.

Dan Clark Corina: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de Dan Clark Audio Corina eind maart 2023 voor levering beschikbaar zijn. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE