NIEUWSSonus faber

De Maserati Gran Turismo krijgt een luidsprekersysteem van Sonus faber

De Gran Turismo van de Italiaanse autofabrikant Maserati is een fraaie auto maar hij wordt nog fraaier met een luidsprekersysteem aan boord van de Italiaanse luidsprekerfabrikant Sonus faber. De Sonus faber Natural Italian Sound blijft de Maserati Luxury Experience pushen. Ook volledig elektrisch.

Maserati Gran Turismo X Sonus faber

Luidsprekerbouwer Sonus faber heeft de integratie van zijn bekroonde geluidssysteem aangekondigd in Maserati's nieuwe GranTurismo, volgens de Italiaanse autobouwer een baanbrekende nieuw auto dat honderd procent elektrisch is. Nou ja, hij wordt ook aangeboden in een traditionele versie met een verbrandingsmotor. Dit is niet de eerste auto van Maserati die door Souns faber wordt voorzien van een hoogwaardig luidsprekersysteem. Eerder werden de Maserati MC20 Super Sports Car en de Maserati Grecale aan de beurt en beide modellen zijn bekroond met de EISA-prijs als de beste in de categorie in-car audiosysteem voor het jaar. Net als bij de vorige voertuigen, een allround geluidservaring wordt gegarandeerd door het iconische kenmerkende geluid van de Maserati-motor en meeslepend natuurlijk geluid van Sonus faber.

Ontwikkeld in het Maserati Innovation Lab en geproduceerd in de Mirafiori-productiehub in Turijn, is de GranTurismo volledig gemaakt in Italië en belichaamt Italiaanse luxe prestaties, een concept gedeeld door Sonus faber en Maserati als de ruggengraat van hun partnerschap. Dankzij de studies die Maserati en Sonus faber deden voor de autocabine, biedt de GranTurismo een natuurlijke surround sound-ervaring, ook in de elektrische versie.

“Voor een auto die zo iconisch is als GranTurismo, hebben we besloten om naar onze belangrijkste technologieën te kijken en ze aan te passen aan de vorm en het interieur van de Gran Turismo. We hebben zorgvuldig de meest geschikte technologieën geselecteerd uit onze topcollecties om duidelijkheid te garanderen, prestaties en vermoeidheidsvrij geluid. Daarnaast werd het tuningproces uitgevoerd om dezelfde hoge kwaliteit te behouden. standaarden door middel van nauwkeurige metingen en fase coherente filosofie die een akoestisch scenario met driedimensionale geluidsperceptie retourneert. Ik ben ervan overtuigd dat dankzij het harde werk in samenwerking met het Maserati-team, alle GranTurismo-klanten een echte live performance ervaring met ons onderscheidende Natural Sound,” aldus de verklaring van Mario Passarelli, hoofd van de afdeling R&D van Sonus faber

De koper van de Gran Turismo kan kiezen uit een systeem genaamd Premium met 14 luidsprekers aangedreven door een totaal versterkervermogen van 860 Watt of het uitgebreidere systeem genaamd High Premium dat bestaat uit 19 luidsprekers en 1.195 Watt aan versterkervermogen. Beide systemen zijn opgebouwd uit de fijnste natuurlijke materialen. De zijden dome tweeters krijgen bijstand van middentoners met een papieren conus. Het resultaat is volgens het persbericht een gladde frequentierespons en gedetailleerde geluidsweergave, mede mogelijk gemaakt door onafhankelijk aangedreven luidsprekers. Het dynamisch bereik van elk systeem wordt geleverd door een krachtige Class-D Dual DSP-versterker met een extra grote voeding. De live performance-ervaring brengt de Maserati-eigenaar naar een nieuw niveau van geluid, ook in een totaal stille cabine.

Maserati Gran Turismo X Sonus faber: prijs en leveringsinformatie

Wie wil weten wanneer de nieuwe Maserati Gran Turismo met het Sonus faber geluidsysteem geleverd kan worden, moet even binnenstappen bij een dealer van Maserati.

MERK

EDITORS' CHOICE