Ansuz Acoustics Gold Signature: vlaggenschipreeks audiokabels

Het Deense audiobedrijf Ansuz Acoustics heeft een nieuwe reeks kabels uitgebracht met de naam Gold Signature. Het belangrijkste doel van Ansuz Acoustics is altijd geweest om de ruisvloer in elk audiosysteem effectief te verminderen zonder het spectrum van natuurlijk geluid aan te tasten of het unieke karakter van de muziek, de dynamiek, energie of soundstage te manipuleren. De nieuwe Gold Signature reeks voldoet helemaal aan deze doelstelling, aldus de persverklaring van de fabrikant. 

Ansuz Acoustics Gold Signature: kabel met goud in de geleiders

Michael Børresen, CTO van Ansuz Acoustics, heeft in samenwerking met zijn engineering- en ontwikkelingsteam de nieuwe vlaggenschipreeks kabels en stroomverdelers ontworpen. Deze nieuwe reeks audiokabels en stroomverdelers is het resultaat van Ansuz' altijd nieuwsgierige en verkennende benadering van de ontwikkeling van nieuwe producten, evenals zijn ervaring en toewijding aan wetenschap en technologie.

De nieuwe Gold Signature-serie is gebouwd op een solide basis van bekende Ansuz-technologieën, maar put, zoals de naam van deze serie suggereert, ook uit de materiaaleigenschappen van goud in combinatie met deze bekende Ansuz-technologieën. Goud heeft altijd een bijna mythische aantrekkingskracht gehad op mensen en goud heeft een intrinsieke waarde gehad door zijn zeldzaamheid en glimmende uiterlijk. Belangrijker voor Ansuz is echter dat goud ook begeerd is vanwege zijn verschillende unieke materiaaleigenschappen. Het ontwikkelteam van Ansuz is zich altijd bewust geweest van de bijzondere eigenschappen van goud en het effect daarvan op de geluidskwaliteit. Het was dus volgens de ontwerpers niet de een soort van goudkoorts die Ansuz in zijn greep hield, maar gewoon een natuurlijke nieuwsgierigheid om te verkennen en te onderzoeken hoe deze positieve geluidseigenschappen het beste kunnen worden benut bij nieuwe audioapparatuur. De ontwerpers kwamen naar eigen zeggen tot de conclusie dat goud, mits gebruikt in de juiste hoeveelheden en in combinatie met zilver en koper, het geluidspotentieel van alle Ansuz-technologieën drastisch kan verbeteren.

Ansuz Acoustics Gold Signature: zirkonium

Zirkonium is een ander materiaal dat het ontwikkelingsteam van Ansuz heeft onderzocht en getest in verschillende Ansuz-producten. De materiaaleigenschappen van zirkonium worden gebruikt in de producten van Ansuz voor resonantiebeheersing. Daarom was het niet meer dan normaal om zirkonium op te nemen in de ontwikkeling van de nieuwe Gold Signature-serie.

Ansuz Acoustics Gold Signature: techniek

De uitdaging was volgens de fabrikant om de exacte hoeveelheid goud te vinden in combinatie met zilver en koper. Er zijn verschillende variaties ontwikkeld en getest in verschillende soorten kabels. Zo ontstond de nieuwe Ansuz Gold Signature-kabel. De Gold Signature van Ansuz wordt in verschillende toepassingen gebruikt: als geleider, als aardedraad of als basisdraad voor de dual coil-technologie in bepaalde kabeltypes.

Ansuz Acoustics Gold Signature: dubbele omgekeerde helix-spoel

Ansuz heeft de Gold Signature-draad opgenomen in hun ontwerp met dubbele omgekeerde helixspoel voor bepaalde kabeltypen. Deze toevoeging is ontworpen om de resonantiecontrole verder te verbeteren en een onbelemmerd signaaltransport te garanderen.

Ansuz Acoustics Gold Signature: zirkonium resonantische spoel

Ansuz heeft een zirkoniumstaaf verwerkt in het ontwerp van de anti-luchtresonantiespoel. Dit is weer een nieuwe verbetering van de anti-luchtresonantiespoeltechnologie van Ansuz. De eigenschappen van deze zirkoniumstaaf zorgen voor resonantiecontrole.

Ansuz Acoustics Gold Signature: zirkonium tesla spoel

Op basis van hun studies naar de eigenschappen van zirkonium en hun recente ervaring met het gebruik van zirkonium, heeft Ansuz de Tesla-spoeltechnologie met actieve kabelzirkonium ontwikkeld. Het nieuwe ontwerp omvat niet minder dan drie zirkoniumstaven. Dit ontwerp is ontworpen om de signaalverwerking te verbeteren, zowel wat betreft ruisonderdrukking als resonantiecontrole.

De Tesla-spoel van actief zirkonium van de kabel is direct rond het buitenste deel van de kabel gewikkeld, waardoor het signaal wordt beschermd tegen het absorberen van RF-ruis in de lucht. Eventuele storende geluiden worden geabsorbeerd in de Tesla-spoel. Ansuz zegt dat de actieve versie ongeveer drie tot vier keer efficiënter is dan de passieve Tesla-spoel.

Ansuz Acoustics Gold Signature: coating

De behuizing van de kabels is oppervlaktebehandeld met de Ansuz Signature-coating. De Ansuz Signature-coating wordt op de behuizing aangebracht met behulp van het HiPIMS-proces (High Power Impulse Magnetron Sputtering). Dit proces produceert ultrafijne en uniforme lagen zirkonium en wolfraam, gevolgd door een laag aluminiumtitaannitride en ten slotte nog een laag zirkonium.

Ansuz Acoustics Gold Signature: stroomblokken

De kast voor de distributie-units van de Gold Signature-serie is de meest ambitieuze constructie tot nu toe. Het doel is om alle trillingen die in de elektronica en circuits kunnen worden geabsorbeerd tot een absoluut minimum te beperken en ervoor te zorgen dat de resonanties worden waargenomen als een natuurlijke en organische toevoeging aan het algehele geluid.

De kast bestaat uit twee delen. De hoofdkast met alle elektronica is ontworpen om sonische vervorming te elimineren. Diverse materiaaltesten resulteerden in een oplossing met een innovatief composietmateriaal op natuurlijke basis, dat de mechanische invloed, met name de hysteresis, vermindert.

Ansuz Acoustics Gold Signature: sandwich bodemplaat

Deze hoofdkast is verbonden met een bodemplaat die is uitgevoerd als sandwichoplossing. Het basismateriaal is een zware, compacte laminaatplaat met titaniumlagen aan de boven- en onderkant.

De hoofdkast is verder uitgerust met Ansuz Darkz-resonantieregeling en de bodemplaat is gemonteerd met Ansuz Feet, die is voorbereid voor montage op Ansuz Darkz-resonantieregeling.

Ansuz Acoustics Gold Signature: analoge dither-technologie – 3e generatie

Analoge dither-technologie vindt zijn oorsprong in de radar, waar het een sterker signaal en dus een veel groter bereik geeft. Actieve Tesla-spoelen zenden pulserende signalen uit met nauwkeurig gedefinieerde frequenties. Deze signalen worden in tegenfase verzonden. Dit is ontworpen om het muzieksignaal aanzienlijk te versterken en achtergrondgeluiden te elimineren. Veel Ansuz-audioproducten zijn uitgerust met deze analoge dither-techniek.

Onlangs heeft Ansuz een 3e generatie van deze Ansuz analoge dither-technologie geïntroduceerd. Een nog geavanceerdere versie die de recente onderzoeksinspanningen van Ansuz weerspiegelt om deze technologie te verfijnen door de pulserende frequenties met een nog grotere nauwkeurigheid te kalibreren. Het resultaat is een muzikale authenticiteit die zich uit in een opvallend evenwichtiger en natuurlijker klankbeeld. Natuurlijk beschikt ook de nieuwe Gold Signature-serie over deze nieuwste versie van de analoge dither-technologie van Ansuz.

Ansuz Acoustics Gold Signature: tesla coil technologie

Deze innovatieve audiotechnologie heeft tot doel zoveel mogelijk ongewenste ruis uit elke muzikale uitvoering te verwijderen om absoluut compromisloze muzikale authenticiteit te garanderen. Het principe van Tesla-spoeltechnologie is gebaseerd op twee tegengewonden spoelen: een spoel en een tegenspoel. In de woorden van Ansuz, “een dubbele omgekeerde spoel”, de twee spoelen voeren beide spanning. Wanneer de Tesla-spoel een spanningspiek tegenkomt, wordt een tegenspoel geactiveerd om de ruis te elimineren. Aangezien ruispieken pure spanning zijn en vrijwel geen lading dragen, is de annulering redelijk goed, maar nog steeds niet honderd procent. Wanneer echter meerdere P-TC-spoelen parallel worden aangesloten, zegt Ansuz dat hun ruisonderdrukkingsvermogen aanzienlijk toeneemt, waardoor het geluidsniveau verder wordt verlaagd.

Ansuz Acoustics Gold Signature: dielectric

Om de best mogelijke signaaloverdracht te garanderen, heeft Ansuz deze technologie verwerkt in al zijn meest exclusieve series, waaronder de nieuwe Gold Signature-serie. Het idee achter deze nieuwste audiotechnologie is gebaseerd op de elektrische lading van de isolerende laag, die is gemaakt van teflon. Teflon is een van de sterkste diëlektrische materialen en zorgt voor het creëren van een intern elektrisch veld, waardoor het nu mogelijk is om dezelfde lading te bereiken bij een lagere spanning.

Ansuz Acoustics Gold Signature: prijzen en leveringsinformatie

De prijs varieert afhankelijk van het model, variërend van 10.700 euro voor de Gold Signature USB-interconnect, 20.000 euro voor de Gold Signature Powerswitch Ethernet-switch, tot 45.000 euro voor een paar Gold Signature XLR- of RCA-interconnects, tot 60.000 euro voor de Gold Signature Mainz stroomkabel of Manz8 stroomverdeelblok en 96.000 euro voor een 3m paar Gold Signature Speakz luidsprekerkabels.

MERK

EDITORS' CHOICE