NIEUWSdCS

dCS Bartok krijgt Apex Ring Dac upgrade

Redactie HiFi.nl | 07 februari 2023 | Fotografie Fabrikant | dCS

De Bartok van het in Groot-Brittannië gevestigde dCS combineert een DA-converter, Music Streamer, Upsampler, Pre-amp en Headphone Amplifier in één behuizing. De fabrikant heeft een upgrade uitgebracht die eerder is toegepast in de Rossini en Vivaldi productlijnen. Ook de Bartok is nu uitgerust met de Ring DAC Apex en reeds geleverde toestellen kunnen worden omgebouwd.

dCS Bartok Apex

De Bartok Apex van dCS is vanaf de basis ontwikkeld door de ingenieurs van de Britse fabrikant en beschikt over een combinatie van eigen hardware en software. In 2022 bracht dCS Apex uit, de naam van een belangrijke update van de hardware van de Ring DAC, waarmee de muzikale prestaties van de dCS Vivaldi DAC, Rossini DAC en Rossini Player verder kon worden verbeterd. Nu heeft dCS een Apex-upgrade ontwikkeld voor eigenaren van Bartók.

De ingenieurs van dCS onderzoeken naar eigen zeggen voortdurend hoe bestaande technologieën en producten kunnen worden verbeterd. Met de recente software-update Bartók 2.0 stelt dCS dat de DSD-upsampling is verbeterd en er zijn nieuwe filteropties toegevoegd. Mappers die oorspronkelijk zijn ontworpen voor Vivaldi Apex en Rossini Apex zijn nu beschikbaar in voor de Bartók. De mappers bepalen hoe gegevens worden gepresenteerd aan de Ring DAC-kern. Bartók bevat nu drie Mapper-instellingen. Het bevat ook DSD128-mogelijkheden en een extra filterinstelling voor DSD.

dCS Bartok Apex: modulaire bouw en constructie

Bovendien hebben dCS-producten een modulair gebouwde constructie. Het ontwerp maakt toekomstige wijzigingen mogelijk, waardoor dCS nieuwe hardware aan bestaande eigenaren kan aanbieden. Dat was het geval met de Vivaldi Apex en Rossini Apex. Nu nodigt dCS bestaande eigenaren uit om hun Bartóks te upgraden. Units die zijn geüpgraded naar Bartók Apex zijn uiterlijk alle opzichten identiek aan het nieuwe model, inclusief het Apex-naamplaatje op het achterpaneel. Een bestaande bezitter die belangstelling heeft voor het Ring Dac Apex platform, hoeft dus niet een geheel nieuw toestel te kopen. Dat scheelt geld en het scheelt grondstoffen.

De levering van de nieuwe versie van de Bartók is per direct begonnen. Het Bartók Apex-upgradeprogramma gaat in maart 2023 van start. dCS geeft ook een jaar garantie op alle geüpgrade toestellen. De lokale dealer heeft meer informatie over prijzen en technische details.


EDITORS' CHOICE