NIEUWSPiega

Piega Ace draadloze speakers zullen in de toekomst AirPlay 2 ondersteunen

De Zwitserse luidsprekerfabrikant Piega heeft ruim een jaar geleden de Ace-productlijn draadloos gemaakt. Binnenkort zal nieuwe firmware worden uitgebracht die de ondersteuning van Apple AirPlay2 zal toevoegen aan de functionaliteit van de draadloze Ace-productlijn van Piega.

Apple AirPlay2 op Piega Ace-productlijn

De leden van de Ace-productlijn van Piega zijn de instappers van de Zwitserse fabrikant die ongeveer twee jaar geleden op de markt zijn gebracht. Circa een jaar geleden heeft Piega ook actieve draadloze versies uitgebracht van monitormodel Ace 30 en vloerstaander Ace 50. Piega heeft een firmware-update aangekondigd die ondersteuning van Apple AirPlay 2 zal toevoegen. Bezitters van iPhones, iPads, Mac-computers en de Apple TV-settopbox zullen in staat gesteld worden om het draadloze muzieksysteem direct en gemakkelijk te bedienen.

Niet alleen nieuwe klanten kunnen genieten van de update, want de vorig jaar geleverde draadloze Ace luidsprekers kunnen ook achteraf worden uitgerust met AirPlay 2: de nieuwste firmware-update wordt automatisch verzonden naar alle Tx-varianten van de Ace 30 Ace 50 via het WLAN-thuisnetwerk van de eigenaren.

Met behulp van het Apple AirPlay-streamingprotocol kunnen muziek, podcasts, foto's, video's en films draadloos worden gestreamd van iOS-, iPadOS-, watchOS-, tvOS- en macOS-apparaten naar compatibele actieve luidsprekers, stereosystemen en televisies die zich op het netwerk bevinden. Als er andere apparaten in het netwerk zijn die AirPlay ondersteunen, is gelijktijdige weergave via meerdere componenten en zelfs in verschillende kamers mogelijk (dat noemen we ook wel multiroom).

Meer weten? Kijk dan op de website van Piega.


EDITORS' CHOICE