NIEUWSPiega

Piega Ace 30 en 50 Wireless: de instappers van Piega nu ook in een draadloze versie

De Zwitserse luidsprekerbouwer Piega heeft zijn instaplijn draadloos gemaakt. Het passieve tweeweg monitormodel Ace 30 en de passieve drieweg vloerstaander Ace 50 krijgen gezelschap van de Ace 30 Wireless en de Ace 50 Wireless. De koper kan nog steeds kiezen uit een zilverkleurige, witte of zwarte uitvoering.

Piega Ace 30 en Ace 50 Wireless

Volgens het Zwitserse Piega heeft de gebruiker van de nieuwe Ace Wireless luidsprekers geen extra apparaten of kabels nodig om de Ace 30 Wireless of Ace 50 Wireless aan te sluiten. In de woonkamer, studeerkamer, thuiskantoor of keuken, deze compacte luidsprekers bieden de hoogste mate van flexibiliteit. Ondersteuning van de gangbare streamingdiensten is ingebouwd, evenals Google Chromecast en de nieuwe luidsprekers zijn ook Roon Ready en WiSA-gecertificeerd.

De behuizing van beide modellen is van aluminium gemaakt, helemaal volgens de filosofie van Piega. In tegenstelling tot de passieve Ace-modellen, zijn de Ace Wireless-modellen gesloten, d.w.z. er is geen baspoort in de behuizing.

Piega's AMT (Air Motion Transformer) tweeter zorgt voor gedetailleerde hoge tonen en nauwkeurige geluiden, terwijl één of meer krachtige 120 millimeter lage middentoondriver verbluffende bassen leveren. En dankzij de digitale signaalprocessors (DSP) belooft de fabrikant een uitzonderlijk lage frequentierespons en indrukwekkende basprestaties. Sluit de Ace 30 en Ace 50 Wireless aan via HDMI eARC of gebruik een optische of coaxiale kabel. Als de tv WiSA-gecertificeerd is, kan de verbinding zelfs draadloos tot stand worden gebracht.

Monitormodel Ace 30 Wireless heeft een frequentiebereik van 35 Hz tot 25 kHz. De afmetingen zijn 22 x 14 cm x 16 centimeter (H x B x D). De AMT wordt bijgestaan door een enkele 120 millimeter middentoner/woofer.

Vloerstaander Ace 50 Wireless is een klassieke drieweg luidspreker in een gesloten kast. Ook de Ace 50 Wireless heeft een AMT voor hoogweergave. Vier MDS-conusdrivers zorgen voor nauwkeurige en rijke bastonen en één MDS-driver  in een aparte behuizing zorgt voor middentonen. Dankzij zijn digitale signaalprocessors (DSP) garandeert ook de Ace 50 een uitzonderlijk lage frequentierespons en indrukwekkende basprestaties.

Het frequentiebereik van de Ace 50 Wireless begint iets lager, t.w. bij 30 Hz, en loopt ook tot 25 kHz. De afmetingen zijn 105 x 14 x 16 centimeter (H x B x D). De voet heeft een diameter van 25 centimeter. Het gewicht is 14 kilogram voor de zilverkleurige versie. De zwarte en witte versie wegen 16 kilogram per stuk.

Piega Ace 30 en Ace 50 Wireless: prijzen en leveringsinformatie

De koper kan kiezen tussen een zilverkleurige, zwarte en witte versie. Prijsinformatie voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE